Rus Tass Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman'ın "Formula Vlasti" (İktidarın Formülü) adlı televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu alındı. Program, Erdoğan'ın çocukluğu, hayatı, politik kariyeri ve iktidar dönemlerini ele aldı. Belgeselin Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nde gösterimi yapıldı.

Programa Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar ev sahipliği yaparken, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, Rusya Dışişleri Bakanlığı 4. Avrupa Genel Müdürü Yuri Pilipson, TASS Genel Müdürü Sergey Mihailov, TASS Genel Müdür Yardımcısı Mihail Gusman, farklı ülkelerden çok sayıda büyükelçi, diplomat ve basın mensubu da katıldı. Programda Erdoğan belgeseli farklı dillerde altyazılı olarak gösterildi ve program sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusça çevrilen "Başka Bir Dünya Mümkün" adlı kitabı konuklara hediye edildi.

Mihail Gusman, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında övgü dolu sözlerle ifade kullanarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük bir siyasetçidir. Türkiye, böyle bir liderin olmasından dolayı mutlu bir ülkedir. O, sadece büyük bir siyasetçi değil, aynı zamanda büyük bir kişilik ve karizmaya sahiptir. Modern dünyayı anlayan, yüksek seviyede stratejik bir düşünceye sahip bir siyasi analizcidir. Bugün Erdoğan'ın lider olarak rolü sadece Türkiye'de değil, dünyada da son derece önemlidir" dedi.

Gusman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki yakınlığı da vurgulayarak liderlerin güvene dayalı bir ilişkisi olduğunu belirtti. Gusman ayrıca, Rus televizyonlarında yayınlanan belgeselin milyonlarca kişi tarafından izlendiğini ekledi.