Soğanın göz yaşartma etkisinden kurtulmanın bir çok yolu bulunmakta işte bunlardan bazıları. 1- Deniz gözlüğü kullanın Soğan doğrarken soğan doğrama gözlüğünüz yoksa, deniz gözlüğü takmanız durumunda gözlerinizin hava ile teması olmayacağı için gözleriniz yanmaz. Bu yöntem en etkilisidir. 2- Soğanı buzdolabında bekletin Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabına koyun. Eğer aceleniz varsa buzluğa koyduktan sonra 5 dakika bekletin. Daha sonra soğanlarınızı alın ve gözleriniz yaşarmadan soğan doğramanın ne kadar keyifli olduğunu görün. 3- Suda doğrayın Tencerenize bir miktar su koyduktan sonra suyun içinde soğanlarınızı doğrayın veya soğanı ve soğanı keseceğiniz bıcağı önce su ile yıkayın. Bu sayede soğanın gözünüzü yakmasını önleyebilirsiniz. 4- Ağzınıza su alın Ağzınıza bir miktar su alın ve soğan doğrarken ağzınızda suyu bekletin. Gözünüzün yanmaması için uygulayacağınız en pratik yötemlerden biri bu olacaktır. 5- Dişlerinizle kibrit çöpü tutun Soğanları doğrarken dişlerinizle bir-iki kibrit çöpü tutun. 6- Sakız çiğneyin. 7-Mümkün olduğu kadar burun yerine ağızdan nefes alın. 8-Mutfakta yanan mum bulundurun. 9-Soğuk suyun altında doğrayın. 10-Soğanı doğrarken musluğu açmak ve akan suya yakın bir şekilde soğan doğramak da gözlerinizin etkilenmesini önleyen diğer bir yöntemdir. sonhaber.in