29 Nisan'da başlayan Tam Kapanma bugün itibari ile sona erdi. 17 Gün boyunca evlerinden çıkmayan Antalya'lılar sıkı denetimlerin ardından uyandıkları güneşli günde yine maskelerini takarak ve hijyen kurallarına uyarak sokağa çıktı

 

Tam kapanmanın ardından yeni normalleşmenin kademeli olarak gerçekleşeceği açıklamasının ardından İçişleri Bakanılığı tarafından 81 ilin Valiliklerine bir genelge gönderdi.

 

Genelgede, hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı, 65 yaş ve 18 yaş altı gençler için yapılan yeni düzenlemeler yeraldı.

 

Öte yandan kademeli olarak gerçekleşecek yeni normalleşmenin ilk kademesinde, alışveriş merkezleri hafta içi 10.00-20.00 arasında faaliyet gösterebilecek, hafta sonları kapalı olacak. Tam kapanma döneminde faaliyetlerine ara verilen perakende ve hizmet sektöründeki giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat, terzi, berber gibi dükkanlar ile büro ve ofisler vb. işyerleri de hafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

 

Zincir ve süper marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında izin verilmeyecek.