Adobe Light Room'u kullanarak, yeteri kadar ışıklamanız olup olmadığını, doğru renkleri kullanıp kullanmadığınızı ve fotoğrafın yeteri kadar enerjik olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

 

 

Lauren en çok turuncu ve yeşil tonlarını tercih ediyormuş. Bu da gün doğumu ve gün batımı fotoğrafları için ideal. Editlemeye başlamadan önce, hem Lauren hem de Jack önceden belirlenmiş kişisel ayarları baz olarak kullanıyor. Yani sıfırdan başlamıyorlar.

 

Ben genellikle fotoğrafın doğallığını en çok koruyan ön ayarları tercih ediyorum. Bunu seçtikten sonra ilk yaptığım iş ışıklamayı artırmak." diyor Lauren. Ayrıca üzerinde çalıştığı fotoğrafa bağlı olarak sıcaklığını ve tonlamasını da artırıyor.

 

"Bir fotoğraf gün ortasında çekilmişse aydınlatması çok sert oluyor. Bu yüzden resimdeki parlak noktaları (highlight) azaltıp gölgeleri çoğaltıyorum." Böylece parlak gün ışığı ve gölgeler birbirini dengeliyor.

 

Bir sonraki adım beyazlar ve siyahlar. Hem siyahları hem beyazları biraz artırıyorum, bu da fotoğrafa derinlik kazandırıyor." diye devam ediyor Lauren. Ayrıca her fotoğrafta ufkun hizasını kontrol edip gereksiz kısımları kesiyor.

 

"Bir sonraki adımda berraklık, titreklik ve renk doygunluğu var. Ben bunlara çok dokunmuyorum, dokunduğumda berraklığı düşürüyorum, hiçbir zaman artırmam."

 

Lauren fotoğraflarda her rengi ayrı ayrı kontrol ediyor. Sarılar ve turuncular insanın ten rengini etkileyen renkler. Eğer ten rengi çok doygun gözüküyorsa bunları düşürüyormuş. "Sarıları bir tık öne çıkarmayı seviyorum çünkü kumu, saçlarımı, ten rengimi ve palmiyelerdeki sarıları güzel gösteriyor." dedi.

 

Fotoğraflarının keskinliği yeterli geliyormuş normalde, o yüzden bu kısımda keskinleştirme yapmıyor. Jack için de aynı şey geçerli. Onedio