TFF Kerem Demirbay'ın Türk milli takımı forması giyeceğini açıklarken, Almanya Futbol Federasyonu da Kerem Demirbay'ı kadroda gösterdi.

TFF'den bugün gelen açıklamada; "Hoffenheim'da forma giyen 23 yaşındaki oyuncu bir kaç gün evvel yazılı olarak Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti. Fatih Terim'in yurt dışında oynayan oyunculara giden çağrı listesinde adı bulunan ve bir sonraki kampa davet edilen Kerem Demirbay'ın gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra Kosova maçı kampına katılması bekleniyor" denildi.

Bu konuda bugün Florya'da UEFA Kupası kutlamalarında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise ; 

"Löw'ün bizim oyuncularımızı istemesi bizi mutlu ediyor ancak Kerem konusuna gelirsek son 1 senedir çok hızlı ve iyi bir ilişki kurduk. Yardımcı hocalar sonra benimle görüştü. Ailesi ile görüştük. En son 2 gün evvel Kerem'in bize FIFA'ya gönderilmek üzere Türk milli takımında oynamak istediğini belirten bir yazısı vardı. Ayrıca Hoffenheim kulüben resmi yazı gönderim. Kendi resmi sitelerinde de bunu yayınladılar, ancak bir kaç saat sonra geri çekmişler. Her ne hikmetse anlayamadık" şeklinde konuştu.

Terim'in dediği gibi Hoffenheim yazıyı sitesinden kaldırdı. Almanya Futbol Federasyonu da Kerem Demirbay'ı kadrosunda gösterdi.

Benzer bir konu Mesut Özil davasında da yaşanmış, Terim ve ekibi Mesut Özil için çaba göstermiş ancak Özil , Almanya Milli takım forması giymişti.

Ve Kerem Demirbay konuştu

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre Hoffenheim'da forma giyen Türk asıllı futbolcu Kerem Demirbay'ın Türk Milli Takımı forması giyeceği belirtilmişti.

Almanya Futbol Federasyonu ise, Kerem Demirbay'ın Rusya'da yapılacak olan Konfederasyon Kupası kadrosunda yer aldığını açıkladı. Kerem Demiray'da yaptığı açıklama ile bu kararını doğruladı. Almanya Milli Takımı kadrosuna çağrıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Demirbay, Hoffenheim'ın internet sayfasına şunları söyledi: "Joachim Löw tarafından Konfederasyon Kupası kadrosunda çağrıldığım için çok mutluyum. Sonuçta burada doğan ve büyüyen biri olarak Alman Milli Takımı forması giymek hayalimdi. Bu hayalimi gercekleştirdiğim için ve Almanya Milli Takımına çağrıldığım için gurur duyuyorum"

TFF'den belgeli Kerem Demirbay açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu, milli takım tercihinde son anda karar değiştiren Kerem Demirbay'ın gerekçelerine saygı duyulduğunu belirterek, futbol yaşantısında başarı diledi. TFF 23 yaşındaki futbolcunun Türk Milli Takımı'nı tercih ettiği belge de yayımlandı.TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bundesliga takımlarından Hoffenheim'da forma giyen futbolcu Kerem Demirbay'la ilgili sitemizden yapılan açıklama ile eş zamanlı olarak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri basınla paylaşmıştır.Aşağıda Kerem Demirbay'ın ıslak imzası ile Türk Milli Takımı'nı tercih ettiği belge, yasal sürece sokulmuşken, oyuncu "son dakika" kararını değiştirdiğini duyurmuştur.Daha evvel Türk Milli takımında oynamak istediğini beyan eden, bunun için kendisiyle kurulan tüm diyaloglarda tavrını Türk Milli Takımı'ndan yana gösteren oyuncunun son dakika kararını değiştirmesine neden olan gerekçelerine saygı duyuyor ve futbol yaşantısında başarılar diliyoruz."