iPad kulesi ile yüksek teknolojili yaşam

Mimar James Law tarafından tasarlanan kule, bu yıl sonunda açılıyor. 231 daireden oluşan kule, ev teknolojileri iPad benzeri tasarımının yanı sıra ev teknolojileri ile dikkat çekiyor. iPad olarak tanıtılan ancak daha sonra adı The Pad olarak değiştirilen kuledeki her dairede ekranlar, monitörler ve sensörler kullanılıyor.

Daire içlerindeki bazı duvarlar, ev içinde 62 adet farklı yer hissi yaşatmak için sanal gerçeklik sistemi olan iReality ile bağlantılı çalışıyor. Banyoda, kullanıcıların ağırlık, tansiyon ve iç vücut ısısını ölçen biyosensörler bulunuyor. Daire tavanlarına gömülü ışıklar, gelen telefon görüşmelerini bildirmek için değişebiliyor. Daire kapısını açmak için anahtar yerine bir RFID etiketikullanılıyor.

Mimar James Law; beton, çelik, cam ve bir binanın şeklinin artık temel tasarım için gerekli olduğunu ve bunun her yapıda kullanıldığını söylüyor. Bu malzemelerden daha önemli olan teknoloji, akıllı materyal, içerik ve etkileşim gibi yeni malzemelerin kullanılmasının gerekliliğini vurguluyor.

Akıllı evlerin önündeki en büyük problemin ise teknik servis olacağı tahmin ediliyor. Çok fazla sayıda teknolojik ürünün bulunduğu bu evlerde, yaşanacak arızalara direkt olarak müdahale etmek gerekecek. Yeni bir sektör halini alan bu teknolojilere müdahale için de nitelikli teknik servis çalışanlarına ihtiyaç duyulacak. Şimdiye kadar, The Pad için bir çağrı servis ekibi hakkında duyuru yapılmadı.

Bu yıl açılacak olan kuledeki dairelerin satış fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi verilmedi.

Kaynak:Shiftdelete.net