ANTALYA - SÜLEYMAN ELÇİN

Deniz, kum ve güneş turizmi dışında kültür, arkeolojik ve tarihi değerleri görmek için Türkiye'ye gelen Çinli turistlerAntalya'da Aspendos ve Perge antik kentlerine yoğun ilgi gösteriyor.

Dünyada her geçen gün turizm faaliyetlerini artıran Çinli turistler, yüzyıllardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu'yu da son yıllarda turizm destinasyonları arasına ekledi. Deniz, kum ve güneş turizmi dışında kültür turları yapmayı seven Çinli turistler, İstanbulKapadokya ve Ege'nin yanı sıra Antalya'ya da ilgi gösteriyor. Çinli turistler, Antalya'da da Aspendos ve Perge antik kentlerini gezerek, bol bol fotoğraf çektiriyor.

Dünya turizminde önemi her geçen gün artan Çin'in turizm potansiyelinden yararlanmak isteyen Türkiye, 2016 yılında ülkeden gelen 167 bin 500 turist rakamını daha da üst seviyelere çıkarmak istiyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'de önemli bir turizm potansiyeli olduğunu, büyük nüfus içerisinde alım gücü belli bir seviyenin üstünde olan 100 milyondan fazla insan bulunduğunun tahmin edildiğini aktardı.