Bakan Ersoy, işletme belgeli restoran ve kafeler için Ziraat Bankası ile yapılan işbirliği kapsamında, 1 milyon liradan 20 milyon liraya kadar, 36 ay vadeli, yüzde 7.5 faizli, 6 aya kadar ödemesiz çok cazip kredi imkanının pazartesi günü itibarıyla hayata geçirileceğini açıkladı.

AMAÇ TÜRKİYENİN TANITIMI

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin tanıtım programında kullanılan ‘Yeniden Keşfet’ sloganıyla, koronavirüs mücadelesindeki normalleşme sürecindeki Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı bilgilendirme programı kapsamında, 50 ülkenin büyükelçisi, uluslararası ve ulusal basın mensuplarıyla Antalya’da buluştu. İki gün devam edecek tanıtım etkinliğinde büyükelçiler ile yabancı gazeteciler, uçaklar, havalimanı, oteller, sahiller, havuzlar gibi tatil sürecindeki tüm aşamaları yerinde görüp deneyimliyor. Lara Barut Hotel’deki buluşmaya Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ve turizm sektörünün temsilcileri de katıldı.

Toplantıda bir müjdesi olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, işletme belgeli restoran ve kafeler için Ziraat Bankası ile yapılan işbirliği kapsamında 1 milyon liradan 20 milyon liraya kadar, 36 ay vadeli, yüzde 7.5 faizli, 6 aya kadar ödemesiz çok cazip kredi imkanının pazartesi günü itibarıyla hayata geçirileceğini açıkladı. Bakan Ersoy, “Belirli limitler 3 milyona kadar cironuz varsa 1 milyon, 125 milyon üzeri cironuz varsa 20 milyon kullanabiliyorsunuz. Pazartesiden itibaren Ziraat Bankası şubelerine başvurduktan sonra bundan yararlanabilecekler. İki kriter var, Turizm Bakanlığından işletme belgeleri olacak, ikincisi Ziraat Bankası'na üye iş yerleri olması lazım. Bu iki kriteri yerine getirdikleri zaman bundan yararlanabilirler" diye konuştu.

132 TEMEL KRİTER VAR

 Antalya'nın, Türkiye'nin turizm başkenti olduğunu belirten Bakan Ersoy, ilk vakanın 11 Mart'ta görüldüğünü, iki ayda Türkiye'nin koronaya karşı önemli başarı kaydettiğini söyledi. 1 Haziran'dan itibaren Türkiye'nin normalleşme sürecine başladığını ve bir sertifikasyon programı başlattıklarını belirten Bakan Ersoy, “Sertifikasyon programı kapsamında havalimanlarında uçaklar, ulaşım araçları, konaklama tesisleri ve restoranları belgelendiriyoruz. Özellikle konaklama tesisleri ve restoranlar için oldukça kapsamlı kurallarımız mevcut ve 140'dan fazla kriter mevcut. Bunların yanı sıra farklı kriterler de var temel kriter sayısı 132" ded