Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde sinemaseverlerle buluşacak Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin gençlik projesi Altın Portakal Sinema Okulu, geleceğin sinemacılarına hayallerine ulaşmalarında destek olmayı ve ilham vermeyi sürdüyor.

 

Altın Portakal Sinema Okulu’na bu yıl Türkiye’deki üniversitelerde Radyo, Televizyon, Sinema, Medya, İletişim ve Görsel Sanatlar eğitimi alan 200 öğrenci seçilecek. Başvurular sonucunda seçilen öğrencilere özel olarak her sabah canlı dersler yapılacak. Bu derslerde sinema sektörünün önde gelen isimleri öğrencilerle tecrübelerini paylaşacak.

 

Festival, Altın Portakal Sinema Okulu’na katılamayan sinemaseverleri de unutmadı. Herkesin erişimine açık olarak yayınlanacak söyleşi ve röportaj videoları ile Türkiye’nin dört bir yanından sinemaseverlere ulaşmak amaçlanıyor. Bu videolar, festival sosyal medya hesaplarından da takip edilebilecek.

 

Altın Portakal Sinema Okulu için son başvuru tarihi ise  11 Eylül Cuma. Sinema öğrencileri  sinema okulunu deneyimlemek için başvuru formuna festival web sitesi üzerinden ulaşabilecek. Bu yıl 4-9 ekim tarihleri arasında düzenlenecek sinema okulu etkinlikleri çevrimiçi yapılacak.