AK PARTİ İL BAŞKANI TAŞ: “OY HESABI YOK HİZMET VAR”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla Atatürk Parkı içinde yer alan EKDAĞ A.Ş. Sosyal Tesisleri’nde medya mensupları ile bir araya geldi. Başkan Taş’a İl Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Atılgan ve Ayhan Ateş de eşlik etti.

TABAN YÜZDE 35

AK Parti’nin Antalya’daki yükselişinin 2002 ve 2004 yıllarına dayandığını söyleyen Taş, “2004 yılında ‘imkânsız’ denen Antalya’yı kazandık. Sonraki süreçte de Kaş’tan, Gazipaşa’ya kadar devrim yaptık. Milletimiz de bizi her seçimde yürekten destekledi. 24 Haziran seçimlerinde de bu tablo değişmedi ve 17 ilçemizde 1’nci parti olmayı başardık, partimizin tabanı yüzde 35 bandına oturdu” dedi.

ARKAMIZDA MİLLET VAR

En yakın rakibimize her seçimde en az 6 puan fark atıyoruz” diyen Taş, “Sahada en iyi çalışan parti biziz. Hangi parti bizim gibi çalıştı? Biz gece gündüz demeden kapı kapı dolaştık. İYİ Parti doğru düzgün çalışma yapmadı. Bir takım cemaatleri arkasına aldı, yüzde 16-17 oy aldı. Biz ise sadece milletin duasını, teveccühünü arkamıza aldık” diye konuştu.

BİRLİKTELİK MESAJI

Siyasi düşünce ayrımı yapmadan hizmet edeceklerinin altını çizen Taş, şöyle devam etti: “Kazanan Antalya’daki 2 milyon 800 bin kişi olmuştur. Bu saatten sonra kimin CHP’li, kimin İYİ Partili olduğunun önemi yok. Biz parti olarak tüm vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz. 2 milyon 800 bin kişiyi birbirinden ayırmayacağız. Şu mahalleden az, şu mahalleden çok oy aldık demeden verdiğimiz tüm sözleri tutacağız. Herkese eşit hizmet edeceğiz.”

25 BİN OY YETER

2019 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçim çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Taş, MHP ile olan ittifakın yerel seçimde de devam edeceğini belirtti. CHP’nin ilk sırada çıktığı Muratpaşa ve Konyaaltı ile ilgili özel bir strateji belirleyeceklerini kaydeden Taş, şu bilgileri verdi:

“2004 yılında Muratpaşa’yı 2 bin 800 oy ile kaybettik. İttifak oyumuzla birlikte sürece bakıldığında CHP’ye oy veren 25 bin kişiyi ikna edersek Muratpaşa Belediyesi’ni kazanıyoruz.”

ADAY SÜRECİ ÖNE ALINACAK

“Tabi bu kapsamda adaylarımızı normalden 2 ay önce kasım-aralık ayı gibi belirlemek istiyoruz. Çünkü Muratpaşa’da 522 bin nüfus var. Sahada yapılan iyi bir çalışma ile bu işi başaracağız. Konyaaltı’na bakın; Muhittin Böcek anavatan partisinden seçilmişti. Eğilim sonradan CHP’ye dönmeye başladı. Yani biz 2 ilçemizde çıkaracağımız güçlü adaylarla iddialı biçimde seçimlere gireceğiz.”

BAKAN YARDIMCISI SİNYALİ

Bakanlar Kurulu içerisinde Antalya’dan en az iki ismin olmasını beklediklerini vurgulayan Taş, “Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili zaten beklentimiz var. Ancak bir bakan yardımcımız neden olmasın. Aldığımız duyumlar olumlu yönde. Tabi son karar Cumhurbaşkanımızın” dedi.

İLÇENİN OY ORANLARI

AK Parti 24 Haziran milletvekilliği seçimlerinde Muratpaşa’da yüzde 26,3, Konyaaltı’nda ise yüzde 22,2 oy aldı. Buna karşılık CHP, Muratpaşa’da yüzde 40,9, Konyaaltı’nda ise yüzde 44,4 oy oranına ulaştı.