Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Genel Müdürü Metin Sözen'in başkanlığında düzenlenecek Uluslararası Olympos Kültür ve Sanat Festivali, Olympos Antik Kenti'nde yapılacak. Yerli ve yabancı pek çok şair ve müzisyenin katılacağı festivale, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Kumluca Belediyesi, Türkiye Otelciler Birliği, Akdeniz Otelciler Birliği, Antalya Tanıtma Vakfı, Tarihi Kentler Birliği, Artshop ve Şeker Sanatevi de ev sahipliği yapacak.

 

Olympos Antik Kenti'ni tanıtmak amacıyla düzenlenen festival kapsamında Adrasan ve Çıralı da tanıtılacak. Olympos başta olmak üzere tarihi kentler hakkında bilgi içeren sempozyumlar düzenlenecek. Festival öncesi paydaşlar, ulaşım, konaklama, tören alanının düzenlenmesi, tanıtım katalogların basılması gibi hizmetleri sağlayacak. Antik kentte şiir ve müzik etkinlikleri yapılacak.

Festivale öncülük eden Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Mesut Şenol, "Olympos'ta yerel yöneticiler, arkeologlar, yerli ve yabancı turizm işletmecileri var. Belki farkında değiliz ama bunlar büyük bir güç. Biz bu güçlerin katkısıyla bu festivali gerçekleştireceğiz. Kültür turizmi çok önemlidir. Kültür turizminin içinde kendi yerel kültürümüzü, Yörük kültürümüzü, diğer sanatlarımızı sergileyeceğiz. Olympos gibi büyük bir markayı ülkemizin, Antalya'nın tanıtımı için kullanacağız" dedi.