ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinliklerinde Ukraynalı kadınlardan oluşan Bereginya Korosu konser verdi. U

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel Ramazan etkinlikleri Antalyalılara keyifli Ramazan akşamları yaşatıyor. Antalyalılar Ramazan gecelerini Karaalioğlu Parkı ve Şarampol Caddesinde düzenlenen etkinliklerde geçiriyor. Karaalioğlu Parkı'ndaki Gölge Oyunu gösterisiyle başlayan etkinliklerde Hayal-i Ata Efendi, Karagöz ve Hacivat'ın eğlenceli maceralarını çocuklarla buluşturdu. Gecede, Ukrayna Kültür Sanat Derneği üyelerinin oluşturduğu Bereginya Korosu Ramazan etkinlikleri kapsamında konser verdi.

 

ÇANAKKALE TÜRKÜLERİ DUYGULANDIRDI

 

Antalya'da yaşayan Ukraynalıların kurduğu, Ukrayna Kültür Sanat Derneği'nin korosunun seslendirdiği ilahiler ve Çanakkale Ezgileri Antalyalılardan büyük alkış aldı. Şef Olesya Mercan'ın yönetiminde 'Çanakkale Türküsü', 'Yemen Türküsü', 'Tuna Nehri', 'Hey 15'li' türkülerini seslendiren Bereginya Korosu'nu vatandaşlar ilgiyle takip etti. Koro, seslendirdiği türkülerle duygusal anlar yaşattı.

 

AŞUK İLE MAŞUK ŞARAMPOL'DE

 

Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi'nde bu yıl ilk kez düzenlediği Ramazan etkinliklerinin ikinci gününde Aşuk ile Maşuk geleneksel dans gösterisiyle sahneye çıktı. Özellikle çocukların eğlence dolu anlar yaşadığı renkli etkinliğe büyükler de katıldı ve çocuklarla keyifli anlar yaşadı.