RUSYA Federasyonu’nun başkenti Moskova’da bu yıl 2’nci kez gerçekleştirilecek olan Türkiye Festivali, turizmden ihracata iki ülke arasındaki köprüleri güçlendirmeye hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) koordinasyonunda, TÜRSAB, TUREB, TTYD, AKTOB, TÜROB gibi turizm birlikleri, Türk Hava Yolları (THY), tur operatörleri, 25’e yakın otel, valilikler, belediye başkanlıkları, ticaret odaları, ihracatçı birlikleri, kalkınma ajanslarının katkı ve katılımıyla düzenlenecek olan festival, 10-12 Ağustos günleri arasında başkentin hareketli bir lokasyonu olan Krasnaya Presnya Parkı’nda gerçekleştirilecek.RUSYA’DAKİ FESTİVAL SEKTÖRLERİ BULUŞTURACAK

HEDEF YÜKSELİŞİ SÜRDÜRMEK

Geçen sene 153 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde bu sene rakamı 200 binin üzerine çıkararak rekor kırmayı hedeflediklerini söyleyen TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Rus pazarında yüzde 40 civarında bir artış olduğunu belirtti. Rusya bağlantılı çalışan herkesi organizasyona davet eden Osman Ayık, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’ye gelmeyen milyonlarca Rus vatandaşı var. Önümüzdeki yıllarda tatil için Rusya dışına çıkan tatilci sayısının artacağını öngörüyoruz. Bu pastadan daha fazla pay alabilmemiz için Türkiye’yi bu pazarda her zaman güçlü tutmalıyız. Önceki festivalde yapılan reklam, PR ve sosyal medya çalışmalarıyla milyonlarca kişiye ulaştık. Festivalimizi 200’ün üzerinde basın mensubu ve blogger takip ederken yapılan PR çalışmalarının maddi değeri 4.2 milyon Euro’ya ulaştı.”

ANTALYA’YA ÖZEL TASARIM

 

Türkiye Festivali’nde geçen yıl önemli bir başarıya imza attıklarını söyleyen Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, “Festival alanında marka değeri yüksek otellerinin standlarıyla birlikte Antalya konseptini hissettireceğimiz bir tasarım olacak. Rus pazarında Antalya için yüzde 30’un üzerinde artış oldu. Bu sene bu trendin devam edeceğini ve geçen senenin de üzerinde bir büyümenin gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Yıl sona erdiğinde Antalya’da yaklaşık 4 milyon Rus turisti ağırlamış olacağız” diye konuştu.

TRENDE AYAK UYDURMALIYIZ

Festivale katılacaklarını açıklayan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Hakkı Bahar, Rusya’yla olan ticari ilişkilerde, yasaklı olan çoğu ürünün önünün açılması ve bu yıl Dünya Kupası’nın Rusya’da gerçekleşmesi gibi etkenlerle kayda değer bir artış yaşandığını söyledi. Başkan Bahar, “Moskova’nın ortasında 165 bin metrekarelik alanda tanıtım yapacağız. Başka birliklerden de destek alacağız. BAİB olarak ilk kez bulunacağımız festivali geçen yıl turizmciler organize ediyordu. Bu yıl tüm sektörlere mal etme önerisi getirdik. Tekstilciler ve modacılarla katılmaları yönünde görüşüyoruz. Artık dünyada trend böyle. Başarı istiyorsak ayak uydurmalıyız” sözleriyle önerilerini paylaştı.

TÜRKİYE MOSKOVA’YA TAŞINACAK

Krasnaya Presnya Parkı’nda konser ve şovların yanında, Türk mutfağı ve kültürüyle ilgili sunumların da yer alacağı Türkiye Festivali’nde Antalya ve Alanya’daki önemli turizm destinasyonları tanıtılacak. Türkiye’den katılan oteller, festivalde düzenlenecek çekilişlerde 100 aileye 5 günlük Türkiye tatili hediye edecek. Türkiye’den 100’ün üzerinde sanatçının konser vereceği, halk dansları, pehlivanlar ve el sanatları ustalarının gösterileriyle yer alacağı festival, 3 gün boyunca saat 12.00 ve 21.00 saatleri arasında Rus halkı ile buluşacak.