Dört bine yakın üyesi ile göğüs hastalıkları alanında Türkiye’de en büyük aile olan Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Fuat Kalyoncu başkanlığında, '20'inci Yıllık Kongresi' Antalya’nın Serik ilçesi başladı. 

Akciğer kanseri, koah, astım ve allerjiden korunma, tarım ilaçlarının solunum yoluna etkileri gibi konuların görüşüldüğü kongreye, TTD 20. Yıllık Kongresi Kongre Başkanı Prof. Dr. Metin Akgün, Türk Toraks Derneği 1. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bayram konuşmacı olarak katıldı.

Suriyede'ki patlamada kongrenin gündemine oturdu. Konu hakkında konuşmasına yer veren Türk Toraks Derneği 2. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bayram korkunç açıklamalarda bulundu.

TTD 1. Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu da,  kronik akciğer hastalıklarının önlenmesi ve kontrolüne yönelik küresel işbirliğinin sağlanmasını amaçlayan bir organizasyon olduğuna değindi.

Farklı konulardaki son gelişmelerin detaylı olarak ele alınarak 80 oturum gerçekleştirilecek. 9 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek olan kongreye ayrıca, yurtiçinden ve yurtdışından 450’yi aşkın konuşmacı ve oturum başkanı da katılması bekleniyor.