20- KAYNANALAR

20- KAYNANALAR

Tek kanallı dönemin vazgeçilmez aile komedisi, Türkiye’de alınında bir ilke imza atan diziydi

19- SÜPER BABA

19- SÜPER BABA

Şevket Altuğ’un başrollerinde oynadığı Süper Baba yıllar yılı milyonları ekrana kilitledi. Klasik bir mahalle dizisiydi ve sonrasında sayısız taklidi çıktı.

18- BİZİMKİLER

18- BİZİMKİLER

Bir nesil hatta birden fazla nesil onlarla büyüdü. Türk televizyonun en uzun soluklu dizilerinden biriydi. Katili, Sevim’i, Kapıcı Cemil’iyle geçen bir apartman dizisiydi.

17- BİR İSTANBUL MASALI

17- BİR İSTANBUL MASALI

Mehmet Aslantuğ, Ahu Türkpençe, Ozan Güven, Çetin Tekindor gibi isimlerin buluştuğu bir pazartesi ekran klasiğiydi. Arhan ailesinin yaşadığı malikanede yaşananları milyonlar soluklarını tutarak izledi.

16- YILAN HİKAYESİ

16- YILAN HİKAYESİ

Memoli karakteri hala akıllarda. Öyle ki Mehmet Ali Alabora’nın adını kimse bilmezken Memoli adını Türkiye çoktan ezberlemişti bile… Türk polisiye dizi furyasının öncülerinden.

15- ARKA SOKAKLAR

15- ARKA SOKAKLAR

Kanal D ekranlarında 8 yıl önce ekrana gelmeye başladı. Her hafta farklı bir öyküyü ekrana taşıdı, kendine has çekim tarzıyla dikkatleri üzerine çekti. Hala ekranlarda. Özellikle tekrar bölümleri aldığı ratinglerle dizinin nasıl da dinamik olduğunu ve günceli yakaladığını gösteriyor.

14- CENNET MAHALLESİ

14- CENNET MAHALLESİ

Gerek yayınlandığı dönem gerekse yayını bittikten sonra en fazla izlenen dizilerden oldu. Ama asıl rekoru tekrarları en fazla yayınlanan dizi olması üzerine. Binlerce kez ekrana geldi, hala da gelmeye devam ediyor.

13- ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ

13- ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ

Ailesine sırt çeviren Ali Kaptan’la başlayan sonrasında Cemile’nin dramı olarak ekrana gelen, aldığı rating sonuçlarıyla parmak ısırtan dönem dizisi. 70’li yıllarda başlayıp, 80’lere kadar taşınan öyküsünü Türkiye soluksuz izledi.

12- AVRUPA YAKASI

12- AVRUPA YAKASI

Tam bir fenomen oldu, sit com kültürünün TV’lerde oturmasını sağladı. Yıllarca ekranda kaldı, Türkiye’de komediye dair ne kadar ünlü varsa hemen hemen hepsini orada izledik.

11- ACI HAYAT

11- ACI HAYAT

Klasik eski Türk filmlerinin modernize edilmiş öyküsü olarak ekrana geldi. Yayınlandığı her bölümle birinci oldu.

10- İKİNCİ BAHAR

10- İKİNCİ BAHAR

Bir Türkan Şoray-Şener Şen efsanesi..Bir mahalle dizisiydi. Gaziantepli kebap ustası Ali Haydar’la acil işe ihtiyacı olan iki çocuk annesi dul bir kadın olan Hanım’ın büyük aşkını anlatıyordu, rating rekorları alt üst oldu.

9- DELİ YÜREK

9- DELİ YÜREK

Bir Osman Sınav klasiği ve Kenan İmirzalioğlu’nu Kenan İmirzalioğlu yapan dizi… Yayınlandığı dönemde Pazartesi akşamlarının vazgeçilmeziydi.

8- YAPRAK DÖKÜMÜ

8- YAPRAK DÖKÜMÜ

Reşat Nuri Güntekin’in ölümsüz eseri Yaprak Dökümü romanı topu topu 160 sayfaydı ama dizisi tam 5 yıl sürdü. Üstelik de giderek artan bir izlenme oranıyla…

7- ALİYE

7- ALİYE

Aliye yıllar önce Salı akşamlarının fenomen dizisiydi. Lösemi hastası çocuğu için verdiği vefakar anne Sanem Çelik’in öyküsü milyonları aylarca ekrana bağladı, gözyaşına boğdu.Günümüzün başarılı ismi Nejat İşler’in yıldızı bu diziyle parladı.

6- AŞK-I MEMNU

6- AŞK-I MEMNU

Aşk-ı Memnu Türk televizyon tarihine geçen bir yalı hikayesiydi… Beren Saat’in yıldızına yıldızlık kattığı, Kıvanç Tatlıtuğ’un genç kızların gözdesi olduğu, Selçuk Yöntem’in oyunculukta kendini aştığı, Nebahat Çehre’nin yıllara meydan okuyan formuyla ve şıklığı göz kamaştırdığı, sıradışı öyküsüyle de seyirciyi kendisine bağladığı kısacası pek çok unsurun bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bir TV devrimine imza atan iş oldu Aşk-ı Memnu.

5- ÇOCUKLAR DUYMASIN

5- ÇOCUKLAR DUYMASIN

2000’li yıllarda ekrana gelmeye başladı ve o zaman ki TGRT’de ilk bölümleri yayınlandı. Asıl patlamayışa ATV’ye transfer olarak yaptı. Taşfırın erkeğinin dünyalar kibari Meltem’le ve komşusu Light Selami’yle tatlı didişmeleri yıllar boyu ekranlarda sürdü. Zaman zaman dizi yayınına ara verse de şimdi olduğu gibi hala yeni bölümleriyle ekranda

4- BİNBİR GECE

4- BİNBİR GECE

Şehrazat’la Onur’un Binbir Gece masallarını kıskandıracak aşkı. Bir Ahlaksız teklifle başladı ama dillere destan oldu… Yıllarca ekranlarda kaldı, izlenme oranları tavan yaptı.

3- MUHTEŞEM YÜZYIL

3- MUHTEŞEM YÜZYIL

Muhteşem Yüzyıl TV dünyasında devrim yapan bir proje olarak başladı. Adı gibi muhteşem bir dönem dizisi oldu. Gerek prodüksiyonu gerek öyküsü gerek oyunculuklarıyla... Seyirciden de karşılığını buldu. 3 yılı aşkın süredir yayında ve hala zirvede.

2- KURTLAR VADİSİ PUSU

2- KURTLAR VADİSİ PUSU

Kurtlar Vadisi olarak başladı aradantam 12 sene geçti Kurtlar Vadisi Pusu olarak hala yayında ve 12 sene önce nasıl başladıysa hala öyle zirvede.. Kimler geldi kimler geçti diziden. Laz Ziya’lar, Memati’ler, Baron’lar, Testere Necmi’ler ve daha kimler kimler.. Oyuncular değişti, dizi 12 yılda 7 kez kanal değiştirdi ama zirveden hiç inmedi.

1- ASMALI KONAK

1- ASMALI KONAK

Türk televizyon tarihinin rating rekortmeni dizisi. Yüzde 82’lik izlenme oranına ulaşmış başka bir dizi yok. Rakamlar böyle olunca da diziyle ilgili zaten fazla söze gerek yok.. Bugün kaldığı yerden devam etse yine Pazartesi akşamlarının birincisi olmaya aday olur…

 

kaynak:onedio.com