Tinder, her yaştan insanın farklı insanlarla tanışmak ve arkadaş olmak amacıyla kullandığı oldukça popüler bir uygulama. Temel mantığı, beğendiğin kişi de seni beğenirse konuşmaya başla olan uygulamanın oldukça önemli güvenlik açıkları olduğunu biliyor muydunuz?

Tel-Aviv merkezli bir siber güvenlik firmasının yaptığı açıklamaya göre, iOS ve Android mağazalarında bulunan bu uygulama, HTTPS şifrelemesini kullanmıyor. Tüm güvenlik tedbirlerinin arasında en ön sırada gelen bu basit önlemin kullanılmaması, Tinder'ı siber korsanların hedefi haline getiriyor.

Eğer kötü niyetli üçüncü bir kişiyle aynı ağ üzerinden uygulamaya bağlanırsanız, bu kişi sizin profilinizi görüntüleyebilir, fotoğraflarınıza ulaşabilir, hatta daha önce yaptığınız beğeni tercihlerini bile görebilir.

Bunların her biri ayrı ayrı birer güvenlik açığı olsa da, özellikle eğilimlerin kötü niyetli kişilerce öğrenilmesi kişisel verilerin gizliliği açısından hem kullanıcıların hem de açılabilecek davalarla Tinder'ın başını ağrıtabilecek bir durum.

Son bir not. Bir siber güvenlik şirketi, bu hataların kasım ayında Tinder'a bildirildiğini ancak henüz bu hataların giderilmediğini açıkladı.

 

 

 

 

kaynak:haberturk.com