Şu an için deneme sürüşleri yapılan otomobil için tüketicilerden en fazla gelen şikayet aracın frenleme mekanizması üzerine oldu. Araç için yazılan tüketici raporlarında frenleme mekanizması ve fren mesafesi hakkında çok fazla noktaya dikkat çekildi. ABD ve dünya basınında ise bu güvenlik problemi geniş yankıbuldu.

Elon Musk, Tesla Model 3 fren problemini kabul etti! 

Otomobildeki bu güvenlik problemlerini kabul eden Elon Musk ise tüketicilerin içini rahatlatmaya yönelik açıklamalar yapıyor. Şu an için test sürüşü yapılan araçların eski versiyon Model 3 olduğunu söyleyen Musk, bu versiyonlardaki fren hatalarının bile ufak bir güncelleme ile çözüleceğini söylüyor.

Tesla CEO’su birkaç gün içerisinde gelecek olan güncellemeden sonra araçların yeniden test edilmesini söylüyor. Hatta yeni versiyon otomobillerin eskilerine nazaran daha az rüzgar sesi aldığını ve daha yüksek sürüş konforuna sahip olduğunu iddia ediyor.

ABD merkezli etkili bir dergi olan Consumer Reports, yaptığı incelemede Tesla Model 3’ü bir kamyondan daha yavaş frenleme mekanizmasına ve daha uzun fren mesafesine sahip olduğu için sürücülere tavsiye etmeyeceğini açıkladı. Aynı raporda otomobildeki dokunmatik ekranın kullanımının zor olduğu ve sürücünün dikkatini dağıtabileceği uyarısı da yapıldı.

Kaynak:Shiftdelete.net