Spor Turizm Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, Türk takımlarının yaz kampı için Avrupa’ya gitmemesi gerektiğini söyledi. 
Spor Turizm Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, bu yıl Avrupa’dan hiçbir takımın kış sezonundaki kamp çalışmaları için Antalya’ya gelmediğini belirtti.

 


Spor Turizm Birliği olarak ülkemize karşı gösterilen çirkin davranışlar karşısında Türk takımlarının yaz kampı için Avrupa ülkelerine gitmemelerini istediklerine işaret eden Yaşacan, “Türk takımları yaz kampı için Rusya ve Belarus gibi ülkelere gitsinler. Bu ülkelerde de çok kaliteli tesisler var ve Türk takımlarını istiyorlar” dedi.

 


Avrupalı takımların kamp için Antalya’yı tercih etmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Yaşacan, “Ancak onların gelmeme nedenleri kabul edilebilir değil. Bu davranış karşısında sessiz kalınmamalı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun da tavır almasını bekliyoruz. Avrupa sadece Türkiye’ye karşı değil diğer Müslüman ülkelere de aynı tavır içinde. Bu nedenle Müslüman ülkelerin takımları da yaz kampı için Avrupa’yı tercih etmemeli’’ diye konuştu.

 


Avrupa’ya giden Türk takımlarının güvenlik nedeniyle özel maç yapmalarına izin verilmediğini hatırlatan Yaşacan, “Avrupa Türk takımlarına vize uyguluyor. Bazen vize sorunları yaşanıyor. Ayrıca güvenlik nedeniyle de Türk takımlarının diğer kamp yapan takımlarla hazırlık maçı yapılmasına izin verilmiyor. Bir takım başka ülkeye değişik takımlarla hazırlık maçı yapmak için kamp gider ve yeni sezona hazırlanır. Ama Avrupa’da buna izin verilmiyor. Her yıl Antalya’ya gelen Avrupa takımları bu yıl gelmedi. Gelmeme nedeni güvenlik değil. Bu olsa kabul edilebilir. ‘’Erdoğan’ın ülkesine gitmeyiz’’ diyerek gelmediler. Bu kabul edilemez. Bu nedenle Türk takımlarının kaliteli tesisleri olan ve hava şartları da çok iyi olan Rusya ve Belarus gibi ülkelere kamp için gitmesi daha iyi olur. Bu tesisler hem Avrupa’daki tesislerden çok daha ucuz. Ayrıca Türk takımlarının başka takımlarla maç yapmalarına da engel yok” ifadelerini kullandı.