2013 yılından beri konsol oyuncularının göz bebeği olan ancak yavaş yavaş yerini PlayStation 5‘e bırakması beklenen PlayStation 4 için haberler bitmek bilmiyor. 2 yıl önce PlayStation 4 Pro modelini çıkartan Sony, bu modelin satışlarını kesmemek için PS5 duyurusunu ertelediğini ifade etmişti. Ancak bugün şirket içerisinde yapılan bir toplantıda John Kodera‘nın sözleri, toplantıya davetli olan Wall Street Journal gazetesinde görevli Takashi Mochizuki tarafından Twitter‘da paylaşıldı.

PlayStation 4 satışlarının bu yıl geçen seneye oranla 3 milyon azalarak 16 milyon adet satması bekleniyor. Azalan satış tahminleri ile 5 yıllık bir geçmişi olan PlayStation 4 için, Kodera şu yorumda bulundu: “PS4 ömrünün sonuna geldi! ”

Sony CEO’su PS4 için inat ediyor!

Ancak bu sözlerine ek olarak PS4’ün henüz üretiminin sonlandırılmayacağını ve satışlardan dolayı oluşan zararın exclusive oyunlar ve PSN abonelikleri gibi ek servislerden tazmin edileceğini söyledi. Sony CEO’sunun PS4’ün hayat döngüsünde sona geldiğini kabul etmesi ancak hala PS5 için yeşil ışık yakmaması PlayStation hayranlarını yine kızdıracağa benziyor.

Kaynak:Shiftdelete.net