Skoda, sonunda kendi elektrikli arabasına kavuşuyor. ‘Citigoe iV’ gibi garip bir isme sahip olan aracın dış tasarımı genellikle içten yanmalı modellerinkine benzer ancak farkı tabii ki elektrikli olması. Citigo’nun kaputunda 82 beygirlik (61 kW) bir motor bulunuyor ve tork değeri 210 Newton-metre.

 

 

 

Bu çok fazla bir şey gibi gözükmeyebilir ancak Citigo’nun 3597 milimetre uzunlukta ve 1645 milimetre genişlikte A segment bir araç olduğunu da unutmamak gerek. Şirket arabanın ağırlığına dair bilgi vermiyor, diğer ICE modelleri 1.000 kilogramın biraz altında geliyorlar. Skoda’nın dediğine göre aracın motoru 0-100 km’ye 12,5 saniyede, 60-100 km’ye de 7,6 saniyede çıkıyor ve maksimum 130 km hıza ulaşabiliyor.

 

Skoda, elektrikli aracı Citigo’yu beş kapılı konfigürasyonda ve gövdeyle aynı renkte olan bir ön ızgara ile satışa sunacak. Tekerlek boyutları taban seviyesine bağlı olarak 14 ila 16 inç arasında değişirken, araç bu modele özel olarak Ayçiçeği Sarısı, Şeker Beyazı ve Kasırga Kırmızısı renklerinde gelecek. Skoda, modelin üretimine bu yılın ikinci yarısında başlayacak

Kaynak: WebTekno