Uluslararası Arktik Forumu çerçevesinde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilerini geliştirmek istediğini, ABD’yi büyük bir güç olarak gördüğünü, geri kalanının ise yalan, provokasyon ve iftira olduğunu söyledi. 
Putin, Rusya’nın savunmalara en çok para harcayan ülke olan ABD ile savaşmak yada yarışmak niyetinde olmadığını kaydetti. Kamuoyu yoklamalarının ABD'de Rusya’nın çok arkadaşı olduğunu gösterdiğini belirten Putin, “Amerikan iş adamlarından çok dostlarımız var” dedi.
Putin, Rusya’nın ABD'de başkanlık seçimlerinin sonuçlarını etkileyip etkilemediğine ilişkin soruyu yanıtlarken, "Dudaklarımı oku - Hayır" dedi. Putin, bu şekilde, ABD Eski Başkanı Ronald Reagan’ın yeni vergilere dayanan tartışmada Amerikalılara verdiği cevabı taklit etti. Putin, "En yakın zamanda bu durum daha olumlu hale gelince görüşmemizin tarihini tespit edeceğiz. Görüşülecek çok konu birikmiş. Ekonomi, bölgesel güvenlik alanlarındaki konular var. Biz bu tartışmaya hazırız, ama diğer tarafın da niyeti ve hazırlığı olması şart" dedi.