PUBG ve Fortnite arasında kopya içerik savaşı!

Eylül ayında PUBG Corp. yaptığı açıklama ile Fortnite tarafındaki hareketlilikten duyduğu endişeyi dile getirmişti. “Fortnite’ın PUBG ile çok benzer bir oyun modunu hazırlaması ve bu oyun tecrübesini taklit etmeye çalışmasından endişe duyuyoruz.” Koreli stüdyonun açıklamasına göre, PlayerUnknown’s Battlegroundsilk bağımsız Battle-Royale oyunuydu.

Mahkemeye sunulan rapor hakkında net bir açıklama yapılmazken, içerik noktasında birçok özelliğin kanıt olarak sunulduğunu biliyoruz. Şirketin iddiasına göre, Fortnite arayüz, oynanış ve yapısal özellikler (oyun modunun kendisi) bakımından PUBG’nin içeriklerini kopyalamış.

Tüm bunların üzerine gerçek bir drama da ekleniyor çünkü, iki şirket arasında önemli bir anlaşma bulunuyor. PUBG, bildiğiniz gibi Fortnite’ın da kullandığı Epic’in Unreal Engine grafik motoru ile hazırlandı.Aslında bakarsanız PUBG 2017 yılı boyunca bir numara olduğu için sorun yoktu. Ama son aylarda Fortnite fırtınası insanları sarınca Kore’de olaylar karışmış gibi görünüyor. Bu arada belirtelim, Epic Games tarafında davanın sonucu düşünüldüğü gibi yıkıcı olmayacaktır. Şirketin ana operasyonları Kore’den yönetilmiyor ve dava şimdilik sadece bu bölgeyi kapsıyor.

Kaynak:Shiftdelete.net