Nokia 3310 1 milyon volt yükten sağ çıktı!

Kreason adlı YouTube kanalına yüklenen bir videoda efsane Nokia 3310 cep telefonu ile bir Android akıllı telefon karşı karşıya geliyor. Verilen büyük elektrik yüküyle adeta işkenceye maruz kalan 3310, tüm bu zorlanmaya rağmen çalışmaya devam ederek bir kez daha kendisine hayran bırakmayı başarıyor. Diğer taraftan akıllı telefon ise yüksek voltaj altında adeta kendisini kaybediyor. Sensör hatalarının yanı sıra dokunmatik ekranı yoldan çıkan cihazın bazı devreleri yanıyor.

Yüksek voltajlı elektrik testi sonrasında 3310’u arayan çılgın kullanıcılar cihazın hala kusursuz şekilde çalıştığını bir kez daha gözler önüne seriyorlar. Akıllı telefonun içi açıldığında ise sensörün yüksek elektrik voltajı sebebi ile çalışmaz hale geldiği görülüyor.

Yorumlarda büyük takdir gören Nokia 3310 için Yenilmezler ekibinin Thor adlı üyesi gibi “Asgardlı” yakıştırmasına oldukça güldüğümüzü de not olarak düşelim. Bir kez daha gerçek bir Survivor olduğunu kanıtlayan ve 2000’li yılların başında piyasaya sürülen Nokia cep telefonundan günümüz telefonlarının sağlamlık konusunda alması gereken derslerin olduğu açık.

HMD Global tarafından piyasaya sürülen Nokia 3310 4G modeli ise henüz atasının geçirdiği testleri yaşamadı. Yaşasa da aynı tabloyu ortaya koyamayacağı açık.

Kaynak:Shiftdelete.net