Manavgat Belediyesi'nin Muhtarlar Çalıştayı Sandıklı'daki bir otelde başladı. Çalıştaya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 106 mahalle muhtarı, eşleri, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ve basın mensupları katıldı. İlk gün yapılan birebir paylaşımlardan sonra çalıştayın ikinci gününde Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, muhtarlara hitaben konuşma yaptı. Başkan Şükrü Sözen, muhtarların toplantıya eşleriyle gelmesini son derece önemsediklerini belirterek, "Bu toplantının bir önemli ayağı da eşlerin, kadınların buraya iştirak etmeleridir. Kahır çeken özellikle köylerdeki görev yapan muhtarlarımızın eşleri burada olması bizleri bir kat artırıyor" dedi.

 

PROJELERİNİ ANLATTI

 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Atatürk Kültür Merkezi, Pazartesi Pazarı, Atatürk Stadyumu, İbrahim Sözen Gençlik Merkezi, Huzurevi, Kız Öğrenci Yurdu, Çocuk Kültür Merkezi, Kreş ve Gündüz Bakımevi, Asım Okur Meydanı, kent simgeleri, Side Ek Hizmet Binası, Antik Side Kentsel Tasarım Projesi, şelale düzenlemesi projesi, ırmak kıyısı düzenlemeleri, temalı parklar ve her mahalleye park projesi, çevreyolu kenarı park düzenlemesi, Side çevre yolu park düzenlemesi, Örenşehir, Yemişli ve Boğaz mesire alanı çalışmaları, kimlikli cadde ve sokak düzenlemeleri, kadın odaklı projeler, hasta ve hasta yakınları misafirhanesi, sosyal market, evde bakım hizmetleri, engelsiz iletişim merkezi, engelsiz park, engelsiz cafe, hoş geldin bebek projesi, kitap kafe, hayvan barınağı projelerini de anlattı.

 

YENİ PROJELER

 

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yıkılan Balıkhane'nin yerine kent meydanı, Çolaklı'da da kreş, Manavgat Belediyesi Kent Müzesi, Kadın Eğitim ve Danışma Merkezi, Mahalle Muhtar Evleri, Hisar- Örnek Mahallesi arasında Yaya Köprüsü hazırladıklarının müjdesini verdi. Başkan Sözen, "Side'ye yapılan hizmet tüm kente yapılmış demektir" diyerek, Side'de projeyi yaz başına kadar tamamlamayı planladıklarını da anlattı.

 

5 YILLIK SÜRE BİTTİ

 

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen konuşmasında 6360 sayılı yasa yürürlüğe girdikten sonra köyden dönüşen mahallerde vergi, harçlar gibi konularda vatandaşa 5 yıllık muafiyet tanındığını, ancak bu sürenin 1 yıl sonra dolacağını söyledi. Köyde yaşayan vatandaşın esas sıkıntıyı 1 yıl sonra yaşayacaklarını vurgulayan Sözen, "Yasa ilk kurgulandığında mahallelerimizde bu yasanın sıkıntıya sokacağından bahsetmiştik. 1 yıl sonra köylerimiz 5 yıl harçtan vergiden muaf tutulmuştu. 1 yılımız kaldı. 1 yıl sonra köyde yaşayan vatandaşlarımız merkez gibi işlem görecek. Ancak Manavgat Belediyesi olarak biz her zaman vatandaşımızın yaşayabileceği bu zorlu süreçlerde de onların yanında olacağız" dedi.

 

Başkan Şükrü Sözen, göreve geldiklerinde her mahalleye bir kapalı alan yapacakları konusunda söz verdiklerini ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini söyledi. Sözen, "Dönem sonuna kadar her ne kadar ekonomik sıkıntımız olsa da yine de yapabileceğimiz kadar kapalı alan yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

 

AYRIMSIZ HİZMET GÖTÜRÜYORUZ

 

Başkan Şükrü Sözen, tüm mahallelere ayrımsız ve ayrıcalıksız hizmet götürdüklerini dile getirdi. Sözen, şöyle dedi:

 

"Ekonomik sıkıntı yaşıyoruz ama buna rağmen hizmet götürüyoruz. Günlük 200 milyonluk asfalt çalışması yapılıyor. Her mahalleye bir anda yetişebilme imkanı yok. Şunu bilmenizi istiyorum; kesinlikle hizmet sürecimizde asla muhtarlarımızla diyaloglarımız ve oy oranlarıyla ilgili bir değerlendirmemiz yok. Hiçbir mahallemizi ayırt etmiyoruz. Mutlaka her mahallemize gücümüz nispetinde gidecektir. Her yere aynı anda ekip sokabilme şansımız yok. Dönem sonuna kadar mahcup olmayacağız. İnanın tek amacımız görev sürecini layıkıyla taşıyabilmek. Bu toplumun bir tek 'Allah razı olsun' kelimesi her şeyden üstündür."

 

Başkan Şükrü Sözen, daha sonra muhtarlarla birebir görüşmeler yaparak istek ve şikayetlerini not tuttu.