Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Başkanı Mesut Barzani ile görüştü.

Çavuşoğlu'nu, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda, IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Dışilişkiler Dairesi Sorumlusu Felah Mustafa ve Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu yetkilileri karşıladı. 

Çavuşoğlu, Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutu girişinde ise Barzani tarafından karşılandı. Çavuşoğlu ve Barzani basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmeye, IKBY Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, İçişleri Bakanı Kerim Sincari ve Dışilişkiler Dairesi Sorumlusu Felah Mustafa katıldı.

Toplantının ardından ise görüşme ile ilgili basın mensuplarına açıklamayı Bakan Çavuşoğlu yaptı.

Enerji konusuyla alakalı mı bu sorunun üzerine gidiyorsunuz sorusu üzerine Çavuşoğlu, Türkiye'nin enerji sorunu yok yanıtını verdi.

Bakan Çavuşoğlu açıklamasında Deaş ve PKK'nın Türkiye'nin olduğu gibi Irak hükümeti ve Kürt Yönetiminin de düşmanı olduğunu belirterek açıklamalarını tamamladı.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi, 25 Eylül'de bağımsızlık referandumuna gitmeye hazırlanıyor. Türkiye ise referanduma karşı tavrıyla biliniyor. Çavuşoğlu'nun Kuzey Irak ziyareti bu bağlamda büyük önem taşıyor.

Çavuşoğlu'nun, Barzani ile toplantısının dışında İslami Toplum Partisi lideri Ali Bapir, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, İslami Hareket Partisi Lideri İrfan Abdulaziz ilede görüştü.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Erbildeki temaslarının ardından, Türkiye'ye hareket etmesi bekleniyor.