10 işçinin çalıştığı fabrikada üretilen bu taşlar ile Kemer’in tüm mahallelerindeki malzeme ihtiyacı karşılanıyor. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün talimatıyla 2012 yılında faaliyete başlayan fabrika ek ünitelerle üretime devam ediyor.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Kemer Belediyesi olarak hiçbir zaman günü kurtarma peşinde koşmadık. İlçemize, temeli sağlam, uzun vadeli ve kaliteli hizmetler vermeyi hedefledik. Kemer Belediyesi Taş Fabrikası da uzun vadeli yatırımlarımızdan birisidir. Ürettiğimiz taşları piyasa fiyatının yaklaşık yarısına mal ederek önemli tasarruf sağlıyoruz. Aynı zamanda ihtiyacımıza göre günlük üretim yaparak zamandan da tasarruf ediyoruz. Fabrikamızda engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun özel kaldırımlar ve yürüyüş yollarına uygun özel kalıp parke taşı üretebiliyoruz” dedi.

Beton üretme istasyonu

Taş Üretme Fabrikası’nın yanına kurulan Beton Üretme İstasyonu’nun da Kemer için önemli yatırım olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Gül, “Kendi betonumuzu üretmeliyiz ki daha az maliyetle hizmetin en iyisini verelim. Son teknolojiyi barındıran ve bilgisayardan kumanda alan beton santralimizi kurduk. Bu sayede köprülerde ve menfezlerde kullanılan betonları Antalya merkezden almak zorunda kalmıyoruz. Kendi beton santralemizden gelen malzeme ile imal ediyoruz. Bu tesisimizde de yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlıyoruz" şeklinde konuştu.