Otobüs, alt katta 11 üst katta 59 kişi olmak üzere 70 yolcuyu ağırlayabiliyor. Bu normal otobüse göre 1,5 kat daha fazla bir yolcu kapasitesi demek. Ayrıca, otobüsler engelli yolcuları düşünülerek yapılmış. Yaklaşık 13 metre uzunluğunda ve dört metre yüksekliğinde olan otobüste 384 kWh su soğutmalı yüksek verimli polimer batarya bulunuyor. Bu batarya, tek şarjla maksimum 300 km sürüş mesafesi sunuyor. Tam bir bataryanın şarj olması ise 72 dakika sürüyor.

 

 

Batarya, elektrik kaybını en aza indirmek için ikinci akstaki başka bir motorla birleştirilen 240 kW tekerlekli motor için elektrik sağlıyor. Ön dingil ile uyumlu şekilde tasarlanan arka tekerlek direksiyon sistemi de otobüse yerleştirilmiştir. Hyundai, bunun direksiyon performansını optimize ettiğini ve muhtemel otobüsün şehir içinde manevra yapmasını kolaylaştırdığını söylüyor. Otobüste güvenlik için, otonom frenli araç dinamik kontrolü (VDC), ileri çarpışma önleme yardımı (FCA) ve şerit takip sistemi (LKA) bulunuyor.

Hyundai’nin ticari araçlar ileri mühendislik ekibi başkanı ByoungWoo Hwang “Çift katlı elektrikli otobüs, çevre dostu trendler için optimize edilmiş çevre dostu bir araç. Bu, sadece hava kalitesini iyileştirmekle kalmayacak, aynı zamanda daha fazla yolcu alarak trafik yoğunluğunu da hafifletecektir” dedi.  

Kaynak: WebTekno