Türkiye'de ilk kez yüz, çift kol nakli ve dünyada ilk kez kadavradan rahim nakli operasyonlarını yapan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ömer Özkan, Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Kongre ve Fuarı HESTOUREX'de, "Türk Tıbbının yetenekleri ve başarıları" konulu seminerde konuşma yaptı.

Seminer sonrası Kanal V Haber Müdürü Ahmet İstek'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Özkan, Sağlık turizminin henüz İstanbul dışında farklı bir şehirde yapılmadığına dikkat çekti 

Özkan Antalya'nın sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da sağlık turizmi için en potansiyelli şehirlerinden biri olabileceğini kaydetti. 

HESTOUREX Fuarının ülke adına çok önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Özkan, sağlık turizminin biran önce ülkeye kazandırılması gerektiğini ve bu fuarın bu amaca hizmet ettiğini dile getirdi. 

Fuarda "Türk Tıbbının yetenekleri ve başarıları" konulu seminerde Ömer Özkan'ın yanısıra, Profesör Dr. Alper Demirbaş ve Prof. Dr. Mustafa Özdoğan da yabancı heyetlere sunum yaptı.