kıllı telefon kullanma alışkanlıklarına ayna tutan Deloitte’un 2017 Küresel Mobil Tüketici Anketi’ne göre Amerikalıların son üç yılda cep telefonlarını günde ortalama 47 kez kontrol ettikleri tespit edildi. Ortalamayı yükseltense 18-24 yaş grubu oldu. Bu grup, günde 86 kez akıllı telefonunu kontrol ediyor. Kullanıcıların yüzde 89'u uyandıktan sonra bir saat içerisinde akıllı telefonlarına bakarken, yüzde 81'i de uyumadan önceki bir saat içerisinde bu işlemi gerçekleştiriyor.

ABARTTIĞIMIZIN FARKINDAYIZ

34 yaşına kadar olan kullanıcıların yaklaşık dörtte üçü, akıllı telefonlarını çok fazla kullandıklarını belirtiyor. Deloitte’un araştırmasına göre, her yaştan akıllı telefon kullanıcıların neredeyse yarısı (yüzde 47), cep telefonlarıyla geçirdikleri zamanı azaltmak amacıyla cihazlarını çantalarına veya ceplerine koyarak ya da bildirimleri kapatarak bilinçli bir çaba gösterdiklerini söylüyor.

YENİLEME SIKLIĞI 2 YILDA BİR

Anket, tüketicilerin üçte ikisinin akıllı telefonlarını iki yıl içinde yükseltmeyi hedeflediklerini ortaya koyuyor. Yalnızca değişim için yapılan alışverişlerin yanı sıra, tüketicilerin artan bir kısmı, eski cep telefonunu atmak yerine bir aile üyesine veya bir arkadaşa vererek alternatif çözümler üretebiliyor. En genç nüfusun yüzde 67’si artık bir akıllı telefona sahip. Toplam rakamlara bakıldığında 18-75 yaşları arasındaki Amerikalıların yüzde 82'si bir akıllı telefona sahip.

  • Orta yaş ve üstü, potansiyel 'cep' müşterisi haline geldi
  • Tablet bilgisayar kullanım oranı dört yıl öncesi yüzde 31 iken, bu oran şimdi ikiye katlanmış durumda. ESET’in dikkat çektiği araştırmaya göre 55-75 yaş grubu kategorisi, akıllı telefona sahip olma oranında son iki yılın en yüksek büyüme artışını sergiliyor.

ORTALAMANIN ÜSTÜNE ÇIKTI

Bu yaş grubundaki telefon kullanım büyüme oranı, üç yıllık ortalama büyüme göstergelerine göre yüzde 7,91'e ulaştı. Orta yaş grubu potansiyel müşteri konumuna geldi.

SATIŞLARI OLUMLU ETKİLİYOR

45-54 yaş arasındaki tüketiciler yüzde 7,88’lik büyüme oranıyla çok az geride. Belli bir doygunluğun gözlemlendiği 18-24 yaş grubundakilerde büyüme oranı sadece yüzde 1,40 düzeyinde. Tüm yaş gruplarında akıllı telefona sahip olma oranındaki toplam büyüme ise yüzde 5,42'ye ulaştı.

 

kaynak: yenisafak.com