Google Asistan Beta programı başladı!

Hem Android hem de iOS platformunda kullanılacak olan bu servisin, Beta süreci için kayıt postaları da dağıtıma çıktı.

Kısıtlı adetle kullanıma açılacak olan Google Asistan Beta süreci konusundan, Google’ın üst düzey bilgi gizliliği tutumu dikkat çekici. Gönderilen davetiyelerde, çıkış tarihi gibi bilgilerin paylaşılmaması konusunda önemli derece uyarılar mevcut.

Katılım davetiyelerinde belirtilen bilgiye göre, 1-2 haftalık süreç içinde, Google Asistan Beta programı kullanıma sunulacak. Bilgi ve kayıt formunda, kullanılan Android ve iOS sürümleri, sahip olunan telefon modelleri gibi detaylar isteniyor.

Google Asistan Türkçe dil desteği ile gelecek

Uzun süredir Siri, Alexa ve Cortana gibi rakiplere karşı sıkı bir rekabet içinde olan Google Asistan, veri tabanının genişliği sayesinde Android ekosisteminin vazgeçilmezi haline geldi. Android cihazların yaygın olduğu bölgelerde lokalizasyon çalışmaları yürüten Google, bu servisi tamamen Türkçe olarak bizlere sunacak.

Hava durumu, navigasyon, yemek yiyebileceğiniz yerler, çağrı yapabilme, konuşarak SMS yollayabilme, spor müsabakalarının detaylı sonuçları, çeviri hizmeti ve daha aklınıza bile gelmeyecek tonla şey Google bünyesinde bulunuyor.

Tüm bunlara ek olarak Google Asistan bugün itibariyle çok daha akıllı bir hale geldi. Asistana kazandırılan yeni özelliklere baktığımızda ilk olarak 6 farklı yeni sesin eklendiğini görüyoruz.

Kaynak:Shiftdelete.net