Gmail bahsetme özelliği nasıl çalışıyor?

Son olarak Google I/O 2018 etkinliğinde tanıtılan ve makine öğrenimi kullanarak tahmin yeteneği ile e-postaları adeta kendi yazan Gmail akıllı ileti özelliği ile dikkat çeken e-posta servisi, yenilikleri peş peşe sıralıyor.

Bundan böyle yeni e-posta oluştururken veya yanıt yazarken, bir kişinin e-posta adresini gövde kısmına @ sembolü ve adı ile birlikte ekleyebileceksiniz. Örnek vermek gerekirse, @İlker yazdığınızda Gmail size bu isme sahip kişilerin listesini sunacak ve buradan seçim yapıp bir mailto bağlantısı oluşturmuş olacaksınız. E-postanın alıcısı, bu bağlantıya tıklayarak yeni bir e-posta oluşturma penceresi açmış olacak ve buradan bahsettiğiniz kişiye hızlı ve kolayca yazmaya başlayabilecek.

Peki, bu özellik ne işe yarayacak? Gmail bahsetme özelliği sayesinde bir kişiyi kolayca bir başka kişiye tanıtmış olacak veya birden fazla kişinin e-posta adresini oluşturduğunuz e-postaya kolayca ekleyebilmiş olacaksınız. Bildiğiniz üzere Twitter kullanıcıları bahsetme özelliğinden sıkça faydalanıyor ve etkileşim sağlayabiliyor.

+ sembolü yerine @ sembolü ile birisinden bahsettiğinizde, kişinin otomatik olarak geçerli mesajınızın alıcısı olarak eklendiğini de belirtelim. Bu kolaylık sağlayan özelliği kullanmak için yeni Gmail arayüzüne geçiş yapmanız gerektiğini de not olarak düşelim. Yeni arayüze geçmeyen veya nasıl geçeceğini bilmeyenler ise aşağıdaki haberimizden faydalanabilir.

Kaynak:Shiftdelete.net