Engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen İdari Para Cezaları Fonu kullanılarak sağlanan hibe desteğine, yüzde 40 engelli raporuna sahip, iş kuracağı alanda mesleki eğitim belgesi veya girişimcilik eğitim sertifikası olan engelli vatandaşlar başvurabiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 2014 yılından bu yana 779 engelli vatandaşın faydalandığı uygulamanın 2017 yılı için geçerli son başvuru tarihini sosyal medya hesabından paylaştığı kısa film ile duyurdu. #HayallerEngelsizdir etiketi ile paylaşılan kısa filmde hibe desteğinden faydalanarak kendi işini kuran işitme engelli 25 yaşındaki Esma Erdem’in hayat hikayesi anlatıldı. Çekimleri Elazığ’da gerçekleştirilen ve Erdem’in çocukluk hayallerinden kendi iş yerinin sahibi olmasına kadar geçen sürenin canlandırıldığı kısa filmde hibe desteğine ilişkin bilgiler de paylaşıldı.
Bakan Sarıeroğlu, kısa filmli mesajında ’İşitme engelli kızımız Esma, İŞKUR hibe desteğiyle kendi işinin patronu, hayallerinin kahramanı oldu! Şimdi sıra sende #HayallerEngelsizdir’ mesajının ardından, Elazığ programı sırasında ziyaret ettiği Erdem ile olan fotoğrafını da paylaşarak, “Hayallerin önündeki engelleri kaldırmaya, 15 yıldır olduğu gibi aynı heyecan, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kısa filmde ayrıca ’Engelli Kendi İşini Kurma Projeleri’nin 2017 yılı için son başvuru tarihinin 11 Aralık 2017 olduğu hatırlatıldı.
(İHA)