Kulüpler Birliği Vakfı’nın aylık olağan toplantısı gerçekleşti. Maslak’ta bulunan Kulüpler Birliği binasında yapılan toplantıda Beşiktaş ve Osmanlıspor temsilcileri mazeret bildirerek katılmadı. Toplantının ardından gündemi özetleyen Başkan Dursun Özbek, Hakkari Çukurca’da hain saldırı sonucunda şehit olan 4 askerimiz için başsağlığı dilerken, yaralı 4 askerimize de acil şifalar dileyerek sözlerine başladı. Hafta sonunda oynanacak olan Milli maçla ilgili konuşan Özbek, “Milli maçın mutlaka kazanılması lazım. Arkadaşlarım adına galibiyet beklediğimizi belirterek, başarılar diliyorum. İnşallah beklenen sonuçları alacağız” dedi.

“STOPAJIN ARTIRILMASINI KULÜPLER KARŞILAYAMAZ”
Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ettiklerini belirten Dursun Özbek, “Burada bazı konuları kendisine ilettik. Spor Bakanımız da vardı. Cumhurbaşkanımızın da ilettiği gibi Türk futbolunda bazı çalışmaların Kulüpler Birliği tarafından yapılmasının uygun olacağı belirtildi. Bu çalışmalara Maliye Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla hız vermemizi istedi. Gündemimizde kulüpler yasası ve 6222 sayılı yasa var. Bu manada kulüplerin çalışma grubu ile bir çalışma başlatıyoruz. En kısa sürede başlatacağız. Cumhurbaşkanımızın talimatı, en kısa sürede kendilerine iletilmesiydi. Bir diğer konu ise stopaj miktarı. Yıl sonu itibari ile yüzde 15’ten bir artış olacak. Biz kulüplerin mali yapısının uygun olmadığını Cumhurbaşkanımıza ileterek destek istedik. Bizden bir çalışma istendi. Bunun içine amatör sporlarla ilgili harcamaların da desteklenmesi gerektiğini iletmiştik. İkisini kombine ederek bir çalışma içinde olmamızı istedi. Bu manada bir hazırlık yapılacak, Cumhurbaşkanı ve Spor Bakanı’na sunulacak” diye konuştu.

“KURULLARIN VERDİĞİ CEZALAR YANLIŞ”
Saha kapatma olaylarının konuşulduğunu sözlerine ekleyen Özbek, “Cezanın kişiselleştirilmesi gündeme geldi. Tribün veya saha kapama cezaları veriliyor ama passolig uygulamasında cezaların kişiselleştirilmesi ön plandaydı” diye konuştu. Türkiye Futbol Federasyonu’nun kurullarından şikayet ettiklerini belirten Özbek, “Kurulların verdiği cezaların kulüpler nezdinde tatminsizlik yaşattığını görüştük. Federasyon ile görüşmeye karar verdik. Bunların düzeltilmesi gerekiyor. Ayrıca video hakem uygulamasının ne zaman nasıl olacağı konusunda da TFF ile görüşeceğiz” açıklamasını yaptı. Dursun Özbek, gündemlerinde yabancı sınırlamasıyla ilgili bir madde olmadığını sözlerini ekledi.

“BİZİM YAPTIRIM GÜCÜMÜZ YOK”
TFF’nin kurullarının kestiği cezalara karşı nasıl bir yaptırım yapılacağı sorusuna Dursun Özbek, “Kulüpler Birliği olarak bizim bir yaptırım gücümüz yok. Gündemimize geldi ancak bu konu ile ilgili federasyonla kısa bir süre içerisinde görüşmek istiyoruz. Giderek boyutları büyüyor. Başka şeyleri tetiklemesinden korkuyoruz. En kısa sürede TFF ile görüşeceğiz” diye cevap verdi.

“KONTROLDEN ÇIKMAMALI”
Sezon başından bu yana bütün takımların her maçın ardından disiplin kuruluna sevk edilmesiyle ilgili konuşan Özbek, “Şikayet ettiğimiz konular sadece hakemler değil. Tahkim ve disiplin kurulları da buna dahil. Bunların kendi akışına bırakılmaması lazım. İlgililerle bu konuda bir araya gelerek çözüm bulmak zorundayız. Biz kitlelere hitap ediyoruz. Bunun tırmanmasına izin verilmemesi lazım. Daha sezon başındayız. Bunların kontrolden çıkmaması gerektiğine inanıyoruz. Bu manada federasyon ile görüşeceğiz” diye konuştu. Osmanlıspor ve Beşiktaş’ın toplantıda yer almaması da sorulan Özbek, “Kulüplerimizin mazeretleri var. Ben başkanlar düzeyinde kendileriyle görüştüm. Seyahat nedeniyle katılamadılar ama alacağımız kararların arkasındalar” dedi. Özbek, hakemlerle ilgili olarak sorulan bir soruya ise “Çalıştığımız konuları ifade ettim. O konunun dışında böyle bir şey yok” diyerek sözlerini tamamladı.
(Bozhan Memiş / İHA)