Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretinin son durağı Tunus’a geldi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Tunus Cumhurbaşkanı Beji Kaid Essibsi tarafından resmi törenle karşılandı. İki ülke marşlarının okunduğu törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılama kıtasını selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tunuslu mevkidaşı daha sonra ikili görüşmeye geçti.
Erdoğan, Tunus temasları kapsamında Tunus Başbakanı Yusuf Şahid’i kabul edecek ve daha sonra Meclis Başkanı Mohammed Ennasır ile bir araya gelecek. Ennahda Lideri Gannuşi’yi, Nida Genel Sekreteri Hafız Kaid Essibsi’yi, Machrouu Tounes Lideri Mohsen Marzuk’u da kabul edecek olan Erdoğan, daha sonra Türkiye-Tunus Ekonomi ve Yatırım Forumu’na katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarını tamamlamasının ardından Kartaca Havalimanı’ndan Ankara Esenboğa Havalimanı’na hareket edecek.
Ziyaret, 2012 yılından bu yana Türkiye’den Tunus’a cumhurbaşkanı seviyesinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olması nedeniyle önem taşıyor.