Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'ya gerçekleştireceği ziyarete ilişkin, Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13-15 Kasım'da Rusya Federasyonu, Kuveyt ve Katar'ı ziyaret edecek. Erdoğan ilk olarak, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetine icabetle Soçi'yi ziyaret edecek.

 

Ziyaret çerçevesinde iki ülke liderleri arasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkiler ile başta Suriye olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında görüş alışverişinde bulunulması öngörülecek.

 

KJ: Ticari Kısıtlamalar Masaya Yatırılacak

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti vesilesiyle geriye kalan son bazı ticari kısıtlamaların da tamamen kaldırılması ve vize muafiyet rejiminin yeniden tesis edilmesi yönündeki beklentilerin tekrar vurgulanacak. Görüşmelerde enerji alanındaki yakın işbirliğinin de ele alınacak. .

 

 Rusya'nın ardından Kuveyt'e Ziyaret

 

Erdoğan'ın Rusya'nın ardından Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Cabir El Ahmed El Sabah'ın davetine icabetle Kuveyt'i ziyaret edecek.

 

Gerçekleştirilecek görüşmelerde ikili ticaretin çeşitlendirilerek artırılması, müteahhitlik alanında işbirliğimizin güçlendirilmesi, Kuveyt vatandaşlarının yatırım, yerleşme ve turizm amaçlı ülkemize yönelik ilgilerinin daha da artırılması imkanları ele alınacaktır.

 

Askeri ve savunma sanayii, eğitim ve kültür, konsolosluk ve diğer alanlardaki işbirliği imkanlarının da ele alınması ve çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalanması da planlanıyor.

 

 Katar Ziyaretinde Körfez Bölgesi Konuşulacak

 

Kuveyt'teki temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Üçüncü toplantısı için Katar'a seyahat edecek.

 

Kuveyt ve Katar'a gerçekleştirilecek ziyaretlerde, ikili ilişkilerimizin tüm veçhelerini ele almanın yanı sıra başta Suriye, Irak ve Körfez bölgesinde yaşanan gelişmeler olmak üzere, bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulunulacak.