1. Las Salinas de Torrevieja - İspanya

Las Salinas de Torrevieja - İspanya

Torrevieja şehrinin yakınındaki bu iki tuz gölünün rengi pembe! Evet rüya gibi pembe bir göl... Bu rengi verense uygun koşullar oluştuğunda kırmızı pigment salan bir yosun türü.

2. Cehennem Kapısı - Türkmenistan

Cehennem Kapısı - Türkmenistan

Cennet'in yansıması olur da Cehennem'in olmaz mı hiç! Aslında bir doğal gaz kuyusu olan bu yer jeologlar tarafından 'yanlışlıkla' delindiği için 1971'den beri içten içe yanıyor.

3. Pamukkale - Denizli/Türkiye (As bayrakları as as as!)

Pamukkale - Denizli/Türkiye (As bayrakları as as as!)

Hierapolis Antik Kenti'nde bulunan Pamukkale travertenlerinin geçmişi M.Ö. ikinci yüzyıla kadar uzanmakta. Suyun içindeki kalsitin verdiği yumoş renkle bu kaplıcalar ülkemizin en önemli doğa harikalarından biri.

4. Wai-O-Tapu Termal Harikalar Diyarı - Yeni Zelanda

Wai-O-Tapu Termal Harikalar Diyarı - Yeni Zelanda

Binlerce yıllık volkanik etkinlikten oluşan, etrafı çamur havuzları, kaplıcalar ve gayzerlerle çevrili bu güzellik Yeni Zelanda'nın en renkli ve çeşitli jeotermal bölgesi olarak biliniyor.

5. Natron Gölü - Tanzanya

Natron Gölü - Tanzanya

Yine Dünya'nın en ilginç göllerinden biri olan Natron Gölü koyu kırmızı renkte. Onun bu harika rengi almasını sağlayan da bazı tuz seven organizma ve yosunlar. Haziran ayından Kasım ayına kadar da milyonlarca flamingonun ziyaretine uğruyor.

6. Rhône ve Arve Nehirleri - İsviçre

Rhône ve Arve Nehirleri - İsviçre

Cenevre kentindeki bu iki harika gölün kesişimini gördüğünüzde hayran kalmamak elde değil! Rhône aslında Fransa‘nın en uzun ikinci ve suyu en bol akarsuyu olarak hayatına başlıyor; Arve ise kaynağını Chamonix Vadisi'ndeki buzullardan alıyor.

7. Danakil Depresyonu - Etiyopya

Danakil Depresyonu - Etiyopya

Dünya'nın en sıcak (62 dereceye kadar çıkabiliyor) bölgelerinden biri olan Danakil'de iki aktif volkan, bir lav gölü, gayzerler, asit havuzları ve birçok maden yatağı bulunuyor. Adeta başka bir gezegenden gibi, değil mi?

8. Yunnan Pirinç Tarlaları - Çin

Yunnan Pirinç Tarlaları - Çin

Bir tablodan fırlamış gibi duran pirinç tarlaları bir yamaca yayılmış. Farklı türlerdeki bitki örtüsü, peyzaja alternatif tonlar kazandırıyor.

9. Antilop Kanyonu - ABD

Antilop Kanyonu - ABD

Gezginler pürüzsüz, dalga benzeri dokusuna hayranlıkla bakarken renklerinin tadını çıkarmak için Arizona'da bulunan bu harika kanyona akın ediyorlar.

10. Göreme Tarihi Milli Parkı ve Kapadokya Peri Bacaları - Nevşehir/Türkiye

Göreme Tarihi Milli Parkı ve Kapadokya Peri Bacaları - Nevşehir/Türkiye

Gururluyuz, mutluyuz! 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan bölgemizde ayrıca ziyarete açık mağaralar da bulunuyor.

11. Crescent Gölü - Çin

Crescent Gölü - Çin

Gobi Çölü'nün orta yerinde taze bir su kaynağı olan Crescent Gölü'nün en ilginç özelliği yarım aya benzer şekli. Bu vahanın yaklaşık 2000 yıldır var olduğu düşünülüyor.

12. Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı - Brezilya

Lençóis Maranhenses Ulusal Parkı - Brezilya

Kum tepeciklerinden oluşan bu bölgedeki çukurlar su ile dolu. Hatta bu havuzların içinde balık bile yaşayabiliyor!

13. Grand Prismatik Springs - ABD

Grand Prismatik Springs - ABD

Amerika'nın en büyük kaplıcası olan bu olağanüstü yer içinde yaz aylarında turuncu ve kırmızılardan kışın yeşil tonlara geçiş yapan göz kamaştırıcı renkleri barındırıyor.

14. Whitehaven Beach - Avustralya

Whitehaven Beach - Avustralya

Avrustralya'nın en güzel plajlarından olan Whitehaven Beach, adı gibi yeryüzündeki cenneti yaşayabileceğiniz bir yer. Gelgitin oluşturduğu kum ve suyun muhteşem kombinasyonuyla görüp görebileceğiniz en güzel koylardan bir tanesi.

15. Salar de Uyuni Gölü - Bolivya

Salar de Uyuni Gölü - Bolivya

Dünya'nın en büyük tuz göllerinden biri olan Salar de Uyuni'nin üzerindeki ince su tabakası, gökyüzünün muhteşem yansımalarına sebep oluyor.

16. Zao Onsen - Japonya

Zao Onsen - Japonya

Kaplıcaların ve kayak turizminin yapıldığı bölgede üzerinde ağır miktarda kar bulunduran garip şekilleriyle 'Buz Ağaçları'nı görebilirsiniz.

17. Salinas Grandes - Arjantin

Salinas Grandes - Arjantin

Yine muhteşem güzellikte bir tuz gölüyle karşı karşıyayız. 3700 kilometrekareye yayılan alanda boylu boyunca uzanan masmavi tuzlu su havuzları bulunuyor.

18. Ta Prohm - Kamboçya

Ta Prohm - Kamboçya

Tüm yapıyı boydan boya saran kocaman ağaç kökleriyle burası adeta fantastik bir film seti!

19. Kelimutu Volkanı - Endonezya

Kelimutu Volkanı - Endonezya

Bu bölge turkuazdan yeşile doğru 3 farklı renge sahip göllerden oluşuyor. İçinde çözünen minerallerin verdiği renklerle bu göller oldukça yoğun bir yapıya sahip.

20. Paria Canyon Vermilion Kayalıkları - ABD

Paria Canyon Vermilion Kayalıkları - ABD

Renkli ve benzersiz oluşumlarıyla ünlü bu kanyonda yürümek için epey zorlanabilirsiniz, ayrıca ziyaret için izin de almanız gerekiyor.

21. Caño Cristales - Kolombiya

Caño Cristales - Kolombiya

Kırmızı, mavi, sarı, turuncu ve yeşilin tonlarını bulabileceğiniz bu harika göl bir çok su bitkisini içinde barındırıyor. Cennetin yansımalarından biri.

22. Bryce Kanyonu Ulusal Parkı - ABD

Bryce Kanyonu Ulusal Parkı - ABD

Bryce kanyonu aslında bir kanyon değil, daha çok Paunsaugunt Platosu'nun doğu tarafında bulunan ilginç bir doğal oluşum. Bu 'hoodoo' adı verilen yapılar erozyondan dolayı oluşmuş.

23. Plitvice Gölleri - Hırvatistan

Plitvice Gölleri - Hırvatistan

Mala Kapela Dağı ile Plješivica Dağı arasında birbirine bağlı 16 gölden oluşan milli parkta yemyeşil ormanlar ve harika şelaleler bulunuyor.

24. Fly Gayzeri - ABD

Fly Gayzeri - ABD

ABD'nin Nevada eyaletindeki Kara Kaya Çölü'nde bulunan gayzer 1916'da kazara yapılan sondaj sonucu ortaya çıkmış. 1960'tan itibaren püskürmeye başlayan su ile birlikte bu harika renklerdeki halini almış.

25. Kamçatka Buz Mağaraları - Rusya

Kamçatka Buz Mağaraları - Rusya

İçinden süzülen Güneş ışığıyla buzullarda ortaya çıkan bu çarpıcı oluşumlar pembe, mavi, yeşil ve sarı renklerle tamamlanıyor.

26. Deadvlei - Namibya

Deadvlei - Namibya

'Ölü Bataklık' olarak bilinen bu ilginç bölgede Dünya'nın en büyük kum tepeleri ve 900 yılı aşkındır var olan ölü ağaçlar bulunuyor...