İTÜ Mezunlar Zirvesi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Kudüs tasarısı lehine oy kullanacak BM üyesi ülkelere finansal desteği kesme tehdidinde bulunan ABD Başkanı Donald Trump'a tepki gösterdi. Başbakan Yıldırım, Trump'ın BM Genel Kurulu öncesi sözlerine karşılık "ABD Başkanı işi zıvanadan çıkarmış görünüyor" dedi.

Başkan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar;

Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez. Gençlerimize iyi bir gelecek sağlamak için 15 yıldır çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Herkesin eğitim hakkına sahip olması için üniversitelerimizin gelişmesine çok önem veriyoruz

Türkiye 3 kat büyüdü

Türkiye'yi 3 kat büyüttük. Üniversite sayısı 186'ya çıktı. 7 milyonu aşkın üniversite öğrencisi var. 3. Çeyrek büyümemiz yüzde 11.1 ile dünyada bir rekor oldu. Bu hiçbir ülkede gerçekleşmeyen bir durum. Ülkemizde de son 6 yılda yakalanan en büyük büyüme oranı. Bu büyüme oranının tesadüf olmadığını da ifade etmek isterim. Bazıları bunu da tabii sulandırmaya çalışıyorlar ama ne yaparsa yapsınlar, bu büyümenin arkasında güçlü bankacılık sistemi var, sağlıklı kamu maliyesi var, dinamik genç nüfus yapısı var, iş yapımına uygun birikim ve kültür var, mali teşvikler var.Yıl sonu büyümenin de 6,5-7 seviyesinde gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.

Dünyadaki 10 mega projeden 6'sı Türkiye'de

Dünyanın en büyük havalimanını Türkiye yapıyor.Dünyada son 10 yılda yapılan mega projelerin 6'sını biz gerçekleştirdik. Türkiye'nin dünya havacılığından aldığı pay yüzde 2'ye kadar ulaştı.

Trump zıvanadan çıktı!

BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada ABD yalnız kaldı. Genel Kurulda ABD aleyhine oy verecekleri tehdit etme noktasına kadar geldiler. ABD Başkanı işi zıvanadan çıkarmış gibi görünüyor. Buradan ABD başkanına sesleniyorum, "Ne kadar güçlü olursa olsun her ülke egemendir. kendi kararını verebilir. Güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez. Bu yanlışların mutlaka düzeltilmesi gerekiyor.

 

 

kaynak:yenisafak.com