Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindeki heyet, Amerika'ya ulaştı. Başbakan Yıldırım’ı Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve beraberindeki diplomatik heyet karşıladı.

Başbakan Yıldırım ve heyetin Washington’da kalacağı otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Washington'da temaslarına başlayan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhuriyetçilerin önde gelen isimlerinden Tennessee Senatörü Bob Corker ile bir araya geldi.

Yıldırım'ın kaldığı otelde gerçekleşen görüşme bir saatten fazla sürdü. Cumhuriyetçi Partinin önemli isimlerinden Corker, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki geniş kapsamlı ve bazı spesifik konuları konuştuklarını, üstesinden gelinmesi gereken birçok mesele bulunduğunu söyledi. 

Cokker, iki ülke arasındaki sorunların çözümünün zaman alacağını belirtirken,  Türkiye'nin özellikle Suriyeli mülteciler için çok şey yaptığını hatırlattı. 

Heyette bulunan Adalet Bakanı Abdülhamid Gül, ABD Adalet Bakanı Sessions ile telefonda görüştü.  

Yıldırım'ın Başkan Yardımcısı Pence ile Perşembe günü öğlen satlerinde bir araya gelmesi bekleniyor. 

Yıldırım'a ABD ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop ile AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır da eşlik ediyor.