Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu… Kurucusu olduğu Ak Parti’nin 22–23 ve 24’üncü dönem milletvekilliğini yaptıktan sonra Ak Parti Dış ilişkilerden Sorumlu Genel Başkanı Yardımcılığı görevini üstlendi.

 

Mevlüt Çavuşoğlu, diğer ülkelerin dikkatini 2010 yılında 2 yıl boyunca üstleneceği Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’ne seçilen ilk Türk parlamenter olarak gösterdi.

 

26 Aralık 2013’te Avrupa Birliği Bakanı olarak kabineye giren Mevlüt Çavuşoğlu, 8 ay sonra Dışişleri Bakanı olarak Türkiye’yi uluslar arası arenada temsil etmek için kolları sıvadı. 

 

Türkiye ile diğer ülke ilişkileri için aralıksız çalışan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, son günlerde öyle bir performans sergiledi ki, onun nerede olduğunu sosyal medyadan ve haber bültenlerinden takip etmek isteyenler bakanın gerisinde kaldı. 

 

Krizin nedeni ve çözüm yollarını ilk ağızdan dinleyen Bakan Çavuşoğlu hemen ertesi gün Kuveyt’e geçti. 

 

Aynı gün Ankara’ya dönen Bakan Çavuşoğlu, hem diplomatik ziyaretleri kabul etmeye devam etti hem de Suudi Arabistan ziyaretinin hazırlıklarını sürdürdü.  

 

Kral Selman Bin Abdülaziz El Suud ile görüşen Bakan Çavuşoğlu, krizin aşılması için dosyasındaki çözüm önerilerini sundu. 

 

Başkan Ivanov ile görüşen ve uluslar arası Balkan üniversitesi inşaatını inceleyen Bakan Çavuşoğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın Yunanistan ziyaretine eşlik etmek için yine uçağa bindi ve Atina’nın yolunu tuttu. 

 

Türkiye-Japonya ilişkileri ve Türk işadamlarıyla görüşmeler sürdüren bakan Çavuşoğlu’nun parmak ısırtan performansını Ankara’da büyükelçi ve mevkiidaşlarını kabulüyle taçlandırdı. 

 

Bu arada Bakan Çavuşoğlu’nun Latin Amerika temaslarında Dominik Adası’ndaki ünlü yarışma survivör 2017’yi ziyaret ettiği ortaya çıktı. 

 

Son 10 günde 30 bin kilometre uçak yolculuğu yaparak, hem Türkiye’nin hem de dünyanın sorunları için dostane çözümler üreten, 6 farklı ülkede 50’e yakın diplomatik görüşme ve iş anlaşmalarına imza atan Antalyalı Mevlüt Çavuşoğlu, hem kentin hem de Türkiye’nin gururu oldu. 

 

Haber: Akif ARICI

Kamera: Mehmet KARAKAŞ