İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’ın Özalp ilçesinde AK Parti’nin seçim bürosunun açılışına katıldı. Halka hitap eden Soylu, hava muhalefeti nedeniyle yaşanan gecikmeden dolayı toplanan kalabalıktan helallik istedi. Şehit edilen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu için tekrar başsağlığı dileklerini ileten Soylu, “Bu benim Özalp’a bu ilk gelişim değil. Özalp’a çok geldim, bundan sonra da geleceğim. Buranın insanı kadirşinastır, asildir. Özalp bizim sevdiğimiz bir yerdir” dedi.
Konuşması sık sık ‘Muhteşem Süleyman’ sloganlarıyla kesilen Soylu, "ya bize uyarsınız, ya sizi perişan ederiz” tehditlerinden yorulduklarını belirtti. Soylu, “Biz artık arkamıza dönüp bakmak istemiyoruz. Hainlerin o Amerika'da Pensilvanya'da bulunan FETÖ mensubunun, bu ülkede F 16'larla helikopterlerle tanklarla ülkemizin insanına efendilerinin talimatını ulaştırıp, bize uşaklığını anlatmaya çalışan hallerinden yorulduk ve bıktık artık" diye konuştu.
13-14 yaşındaki kızların dağlara götürülüp terörist yapılmasını artık istemediklerini ifade eden Soylu; onların öğrenci, doktor, mühendis olmasını, annesinin yanında yaşamasını istediklerini kaydetti. Soylu, "Biz bu ülkede sabahtan akşama kadar 'evet darbe bizim patronumuz' denmesini istemiyoruz. Bir gün Anayasa Mahkemesinin, bir gün Yargıtay, bir gün Danıştay’ın 'patron bizim' demesini istemiyoruz. IMF'den gelen orta dereceli bir memurun 'Bize borcunuz var, patronunuz biziz' demesini istemiyoruz. 16 Nisan'da öyle bir karar verelim ki artık patronun millet olduğunu dünyaya duyuralım” ifadelerini kullandı.

“16 Nisan'da güçlü, kuvvetli ve kudretli bir duruş sergileyelim”
PKK üzerinden bu ülkede kardeşi kardeşe düşürdüklerini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:
“Bugün Doğu'nun, Güneydoğu'nun neresine giderseniz gençler için iş, yarına ait umudumuzu arıyoruz, huzur ve gelecek arıyoruz. Terörü bu bölgeye musallat edip, ülkemizi bölmek isteyenlere, kalkınmasını istemeyenlere karşı, 16 Nisan'da güçlü, kuvvetli ve kudretli bir duruş sergileyelim. Tunceli'deydim, Siirt'teydim, Eruh'taydım. Biz kardeşliğimize ait adımların kimse tarafından engellenemeyeceğini vurguluyoruz. Yaptığımız budur. Kürt kardeşlerimle bu coğrafyada bizi bin yıldır birbirimizden ayıramadılar. Biz bir milletiz. Onların yaptığı fitnedir, fesattır, korkutmayla sindirmeyle bu milletin geleceğini, umudunu elinden almaktır. İşini aşını elinden almaktır. Buna müsaade etmeyeceğiz."

“Bugün özerklik ilan et de görelim boyunun postunun ölçüsünü”
7 Haziran'da tehditlerle yüzde 10 oy alanların milleti kandırdıklarını belirten Soylu, “Ondan sonra 'silaha el atmayacağız' dediler. Dediler ki 'bundan sonra şiddet yok.' 7 Haziran'da yüzde 10'u aşınca o çirkin maskeli yüzleri ortaya çıktı. Şu masum milletimizi kandırdılar. 'Evet hiç merak etmeyin biz özerklik ilan edeceğiz' dediler. Nerede ilan edecekler; Cizre'de, Nusaybin'de, Muş Varto'da. Hadi bakalım. Biraz yüreğin yetiyorsa bugün özerklik ilan et de görelim boyunun posunun ölçüsünü" dedi.

“Ülkenin vatandaşını tehdit olarak gören bir anlayış vardı”
Geleceğe adım atmanın, birlik ve beraberliğin tam zamanı olduğunu söyleyen Soylu, bu ülkede sadece yol, hastane, baraj, 81 ilde üniversite yapılmadığını kaydetti. Bu ülkede önemli bir şey yapıldığını kaydeden Soylu, “Ülkenin vatandaşını tehdit olarak gören bir anlayış vardı. Bu 61 ve 82 anayasalarının ürünüdür. Bu anayasalar vatandaşı Alevi Sünni, Türk Kürt olarak ayırıyordu. Şu konuşamaz, şu başını örtemez. Söylenenler tamamen bunlardı. Bu anlayış milletimizi zayıflatmaya yönelik bir anlayıştı. Şimdi bundan kurtulmanın tam zamanıdır. Bugün geleceğe adım atmamızın, birliğimizin, beraberliğimizin tam zamanıdır. Bunu fırsat bilen terör örgütleri FETÖ, DEAŞ, PKK, DHKP-C, bütün terör örgütleri bunun üzerinden ülkemizi zayıflatmaya, insanımızı işsiz bırakmaya, geleceğini ümitsiz bırakmaya çalıştılar. Ama AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan 14 yıldan beri sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Bugün Alevi 'ben Aleviyim' diyebiliyor. İstediği gibi yaşıyor. Kürt 'ben Kürt'üm' deyip kendi dilini, yaşantısını, geleneğini, göreneğini ortaya koyabiliyor. Bugün dindar başörtünü takıyor. Meclisimizde başörtülüsü ve başı açığı da var. Ayrımların tümüne son vereceğimiz bir tarihtir 16 Nisan" şeklinde konuştu.

“Biz efendinin millet olacağı bir sistemi getiriyoruz”
Terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade eden Soylu, 28 Şubat'tan bir gün önce 28 Şubat'ın olacağını, insanlarımızın her birine deli gömleği giydireceklerini düşünmediklerini kaydetti. Soylu, “15 Temmuz'dan bir saat önce 15 Temmuz'un olabileceğini hiçbirimiz düşünmüyorduk. Bu anayasalar, içinde bulunduğumuz bu sistem, milletimizi birbirine düşürmek, kaos oluşturmak, darbe oluşturmak ve bizi yoksulluğa mahkum etmek için kurumlanmıştır. Efendilerin kurguladığı sistemdir. Biz efendinin millet olacağı bir sistemi getiriyoruz. Parlamento, meclis güçlü olacak” ifadelerini kullandı.
“Kılıçdaroğlu hiç buralara geliyor mu?” diye kalabalığa soran Soylu, şöyle devam etti:
“O gelsin anlatsın. Çünkü o 61 ve 80 anayasalarını yazanlar ne diyorlar biliyor musunuz? 'Senin Kürt kardeşlerine ihtiyacın yok. Sen efendilerine tabi ol' diyorlar. Bizim var kardeşim. Biz kardeşiz, size ihtiyacımız var. Emrinize de amadeyiz. Terörle de sonuna kadar mücadele edeceğiz."
Bakan Soylu, yaptığı konuşmanın ardından şehit edilen AK Parti İlçe Başkan Yardımcı Aydın Muştu’nun eşi ve çocukları ile birlikte AK Parti Özalp Seçim Bürosunun açılışını yaptıktan sonra ilçeden ayrıldı.