Deri ve zührevi hastalık muayenelerinde 3 kadında HIV ve 1 kadında frengi tespit edildi. Yabancı uyruklu 78 kadın sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken fuhuşa yer temin ettikleri gerekçesiyle 4 kişi de gözaltına alındı.

 

Edinilen bilgiye göre, Güzeloba Mahallesi’nde fuhuşa yer temin edildiği belirlenen mekanlara müşteri olarak gelen şahısların da ifadeleri çerçevesinde gece eş zamanlı yapıldı. Baskında mekanların işletmecileri ve mesul müdürleri olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı.

 

3 iş yerinde yakalanan 22 Kırgızistan, 14 Özbekistan, 9 Gürcistan, 5 Rusya, 4 Ukrayna, 3 Dominik Cumhuriyeti, 2 Moldova, 2 İran, 1 Nijerya, 1 Kazakistan, 1 Birleşik Arap Emirlikleri uyruklu 20 Türk kadın ifadeleri alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

 

Takip süresince yapılan çalışmalar esnasında ifadeleri alınan 14 yabancı uyruklu kadın ile baskında gözaltına alınan ve işlemleri tamamlanan 64 yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplamda 78 kadın sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

 

Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerden E.K., O.D., M.G., B.Y. çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken O.S. isimli şüphelinin arandığı bildirildi.

 

Diğer taraftan deri ve zührevi hastalık muayenelerinde 3 kadında HIV (AIDS) ve 1 kadının da frengi hastalıkları tespit edildiği ortaya çıktı.