Avrupa'da Altın Ayakkabı yarışı neticelenmek üzere.

Avrupa'nın en golcü oyuncusuna verilen Altın Ayakkabı ödülünde ligler, zorluklarına göre farklı katsayılara sahipler. Avrupa'nın beş büyük liginde atılan her bir gol 2 puan ile çarpılıyor ve Altın Ayakkabı yarışındaki sıranız bu puanlarla belirleniyor. Süper Lig ise 1.5 katsayıya sahip.

Ödülün son galibi Lionel Messi bu sezon da mutlu sona ulaşmaya çok yakın. La Liga'da sezonu 36 golle tamamlayan Barcelona'nın süper yıldızı, 72 puanla sıralamanın zirvesinde. Onu 64 puanla Mbappe izliyor. Ligue 1'de bitime bir hafta kaldı ve Mbappe, PSG'nin Reims deplasmanında oynayacağı maçta 5 gol atarsa, Messi'yi geride bırakarak Altın Ayakkabı'yı evine götürecek.

Listenin üçüncü sırasında, bitimine bir maç kalan Serie A'da 26 gol atan Sampdoria forveti Fabio Quagliarella var.

2018'de Ballon d'Or'u kazanan Cristiano Ronaldo ise bu sezon terletmeye başladığı Juventus formasıyla Altın Ayakkabı yarışında istediği neticeyi alamadı. Ligi şampiyon tamamlayan Juve'nin süper yıldızı, attığı 21 gol ve topladığı 42 puanla ilk 10'un dışında kaldı.

Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ın golcüsü Mbaye Diagne'nin de yer aldığı Altın Ayakkabı listesinin tamamını görmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.