2018 OLED iPhone akıllı telefonlar yolda!

İddialara göre Apple, ani bir karar vererek bu yıl sunacağı tüm yeni iPhone akıllı telefonlarının OLED ekranlı olmasını hedeflemiş durumda. Daha önce bu yıl gelmesi beklenilen 2018 iPhone modellerinin ikisinin OLED birinin ise LCD ile geleceğinin ileri sürüldüğünü hatırlatalım. Haliyle bu iddialar, bir anda ortalığı hareketlendirmeyi başardı.

Öte yandan, bu gelişmenin Japan Display (JDI) açısından hiçbir iyi yanı bulunmuyor. Bunun sebebi ise şirketin, Apple için sadece LCD tedarikçisi olması. Hatta bu iddialar sonrasında şirketin hisseleri bir anda yüzde 10 değer kaybetmiş durumda. Düşünün ki daha şimdiden söylentiler bile şirketi zarara sokacak kadar etkili oldu.

Şu an en büyük OLED üreticileri konumunda ise LG Display ve Samsung Display bulunuyor. Ayrıca sektör, tamamen OLED iPhone serisinin trend olarak rakiplerin orta seviye cihazlara da yayılacağını ve dolayısıyla ortalama perakende fiyatlarını da artıracağını düşünüyor.

Japan Display, şimdilik OLED panel üretimi gerçekleştiremiyor ancak yeterli yatırımı alabilirse 2019 yılında bu üretime de başlamanın planlarını yapıyor. Securities Japan analisti Masayuki Otani, Japon hükümetinin şirketi desteklemeye devam edeceği görüşünde. Yine de şirketin OLED tesisleri ile rakiplerini yakalamasının zaman alacağının da altı çiziliyor.

Shinyoung Securities analisti Lee Won-sik ise OLED teknolojisine geçişin bileşen için kaynak çeşitliliği anlamına geldiğini vurguluyor. Peki, bu ne anlama geliyor? Kaynak çeşitliliği ile Apple, iPhone üretimi ve dağıtımı konusunda elini güçlendirmiş olacak. Örnek vermek gerekirse, Kasım 2017 tarihinde çıkışı gerçekleştirilen iPhone X için meydana gelen uzun bekleme süreleri ortadan kalkmış olacak.

Bakalım, iddia edildiği gibi Sonbahar aylarında gerçekleştirilecek iPhone etkinliğinde, gerçekten tüm iPhone serisi OLED ekrana kavuşmuş olarak karşımıza çıkacak mı?

Kaynak:Shiftdelete.net