Edremit ilçesinde, profesyonel oyuncu Ersin Ökten öncülüğünde 10 yıldır faaliyet gösteren Edremit Kent Tiyatrosu Oyuncuları Derneği (EKTOD), Dünya Tiyatro Günü’ne özel ücretsiz bir oyun sahneledi. 

 


Her yıl 27 Mart günü kutlanan Dünya Tiyatro Günü, Edremit Kent Tiyatrosu Oyuncuları Derneği’nin düzenlediği ücretsiz tiyatro gösterisiyle dolu dolu kutlandı. Derneğin kuruluşundan bu güne yüzlerce oyun sahneleyen amatör tiyatro topluluğu, Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde ‘Melekler ve Şeytanlar’ isimli iki perdelik oyunu sahneledi. Çok sayıda vatandaşın izlediği oyun öncesinde kuliste de büyük bir telaşe olduğu gözlendi. İlk kez kulisin kapılarını basın mensuplarına açan oyuncular, kostüm kontrollerini ve makyajlarını yaparken, kendi aralarındaki şakalaşmalarıyla dikkat çekti. Sahne öncesinde birbirlerini motive eden oyuncular, son hazırlıklarını yaparken, 1 kamyon dolusu dekor malzemesi de sahnedeki yerini aldı.

 


Joseph Kesselring’in yazdığı ve ünlü emekli tiyatrocu Ersin Ökten’in yönettiği ‘Melekler ve Şeytanlar adlı oyun, Dünya Tiyatrolar Günü Bildirgesi’nin okunmasının ardından başladı. Heyecanlı ve sürükleyici bir konuya sahip olan oyun, izleyenlerin beğenisini kazanırken, tiyatro topluluğunun, zaman zaman farklı illerde ve Balıkesir’in ilçelerinde de tiyatro oyunları sahneliği öğrenildi. Amatör oyuncular, sergiledikleri performanslarıyla, ünlü tiyatrocuları aratmadı.

 


İstanbul Belediyesi Çocuk Tiyatrosu’nda mesleğe başlayarak, Şen Sazın Bülbülleri, Hisseli Harikalar Kumpanyası, Yedi Kocalı Hürmüz Sezen Aksu Söylüyor gibi ünlü müzikhollerin yapıldığı Şan Müzikholünde yıllarca oynayan ve Dormen Tiyatrosu’nda uzun süre sahne aldıktan sonra emekli olup Edremit’e yerleşen sanatçı Ersin Ökten, 10 yıldır Edremit Kent Tiyatrosu Oyuncuları Derneği’nde oyuncular yetiştiriyor. Basın mensuplarına açıklama yapan Ökten, 10 yıllık süre içinde amatör oyuncuların artık profesyonel hale geldiğini ifade ederek, “Emekli olduktan sonra geldiğim Edremit’te arkadaşlarımla birlikte 10 yıldır tiyatro yapıyorum. Amatörlerdi ama artık amatörlüğü çoktan aştılar. Çünkü 10 yıl geçti. Önce belediye çatısı altındaydık. Daha sonra derneğimizi kurduk ve onunla devam ediyoruz. 7-8 yıldır Dünya Tiyatrolar Günü’nü hiç atlamadık ve mutlaka bir oyunumuz, etkinliğimiz oldu. Bunlar da devam edecek. Ayrıca ben, bizleri bu günümüzde yalnız bırakmadıkları için tüm basın mensubu arkadaşlarımıza, ve tiyatro sevenlere gösterdikleri alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.