Kepez Belediyesi, Antalya Bilim Merkezi, 22 kütüphane ve 5 kreşle eğitimlerine katkı sağladığı ilçesindeki çocukların, oyun alanı ihtiyacını da karşılıyor. Yeşil alanların içerisine oyun parkı yerleştiren, basketbol ve voleybol sahaları yapan Kepez Belediyesi, okul bahçelerine de spor salonunun yanı sıra oyun alanı kazandırıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin hem dijital bağımlılıklarının azaltılması hem de gündelik aktivitelerinin artırılması için okul bahçelerine oyun alanı kurulmasına yönelik bir genelge yayınladı.

Kumluca’da Yörük Göçü 25’inci kez canlandırıldı Kumluca’da Yörük Göçü 25’inci kez canlandırıldı

Okul bahçesinde geleneksel oyun çizgisi

Kepez Belediyesi, bu genelge kapsamda fiziki eksikliklerini giderdiği, eğitimle ilgili taleplerini karşıladığı ilçesindeki ilkokul ve anaokulların bahçelerinde, geleneksel oyunlar için alanlar oluşturuyor.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 'Seksek, körebe, saklambaç ve kutu kutu pense’ gibi geleneksel oyunları, okul bahçesinin asfalt ya da beton zeminine çiziyor.
Geleneksel oyun çizgisi çalışması, talep gelen okullarda gerçekleştiriyor.  Çizilen oyun alanlarıyla çocuklara, teneffüslerde geleneksel oyunlarla eğlenme imkânı sunulurken, okul bahçelerine de rengârenk bir görünüme kavuşturuluyor.

Kepez'de yatırımların merkezinde çocuklar var

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, açıklamasında okulların fiziki eksiklerini giderirken,  bilim merkezi, kütüphane, etüt merkezi gibi projelerle de öğrencilerin eğitim faaliyetlerine ciddi bir destek verdiklerini söyledi. Belediyenin yatırımlarının merkezinde hep çocukların olduğunun altını çizen Başkan Hakan Tütüncü,  sözlerine şöyle sürdürdü: “Yeni okul binalarını, bilim merkezini, 22 kütüphaneyi, spor salonlarını, kreşleri,  müzeleri, yeşil alanları ve diğer eserleri, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına şekil verecek olan çocuklarımız için yaptık. Çocuklarımızın bedensel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sunacak çalışmalara da imza atıyoruz. Okul bahçelerimizi, çocuklarımızın eğlenebileceği, eğlenirken geleneksel oyunları öğrenebileceği oyun alanlarına dönüştürüyoruz. Çocuklarımızın dijital bağımlılıklarını azaltmak ve gündelik aktivitelerini artırmak amacıyla okul bahçelerimize, 'Seksek’, ‘körebe’, ‘saklambaç’, ‘kutu kutu pense’  gibi geleneksel oyun alanlarını kuruyoruz.  Bu çalışmayla hem çocuklarımızı sağlıklı bir eğitim ortamı sunacağız hem de geleneksel ve kültürel değerleri yansıtan oyunların geleceğe taşınmasına katkı sağlamış olacağız.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, geleneksel oyunların okul bahçesine çiziminde, trafik yol çizgilerinde uygulanan ‘soğuk yol çizgi boyası’ kullanıyor.