Isparta’da kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü kapsamında Mimar Sinan Cami önünde kadınlara yönelik Kadın Acil Destek Uygulaması KADES tanıtımı gerçekleştirildi.

 

 

 İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kurdukları stantlarda kadınlara KADES uygulamasını anlatarak, broşürler dağıttı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de kurduğu stantta Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ŞÖNİM hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Akay ve İl Jandarma Komutanı Albay Sabri Küyük ile birlikte stantları ziyaret ederek, bilgiler aldı.

Vali Ömer Seymenoğlu, bir kadına şiddet uygulandığında telefon üzerinden gelen ihbarlara kolluk kuvvetlerinin anında müdahale ettiğini ancak bu sistemin Kadın Acil Destek Uygulaması KADES ile daha kolay olduğunu söyledi. Vali Seymenoğlu, tüm kadınlara KADES uygulamasını telefonlarına indirme tavsiyesinde de bulundu.

 

Polis memuru Ebru Bulut da KADES uygulaması hakkında bilgi verdi. Bulut, KADES’e bildirim düştüğünde en fazla 5 dakika içerisinde emniyet güçlerinin yardım etme taahhüdünde bulunduklarını sözlerine ekledi.