Antalya'nın Manavgat ilçesinde jandarmanın uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevkedildi.

 

Side Mahallesi’nde bazı kişilerin yerli ve yabancılara uyuşturucu madde satışı yaptığı ihbarı, Antalya İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan operasyonda 2'si kadın ve Sav kardeşler olarak bilinen çete üyesi 4 kişi gözaltına alınmıştı. Jandarma tarafından gözaltına alınan şüphelilerden kadınlardan İlayda Y. ve Sevginur A. yapılan adli işlemlerin ardından serbest bırakılırken, jandarmada işlemleri tamamlanan şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

 

Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan şüpheliler, sevk edildikleri sulh ceza hakimi tarafından ‘uyuşturucu madde imal ve ticareti’ suçundan tutuklandı.

 

Şüpheliler adliyeye getirildikleri sırada gözaltına alınan Mert T. isimli şüphelinin annesi Filiz K., oğlunu uyuşturucuya alıştırdığını iddia ettiği K.Ö. isimli kadına saldırarak yumruklamaya çalıştı. Oğlunun uyuşturucu madde kullandığını belirten Filiz K., oğlunun durumuna ve yaşadıklarına isyan etti. Öte yandan, şüpheliler ifade verirken adliye önüne geldiği belirlenen ve tehdit suçundan aranması olan anne Zeynep S. de jandarma tarafından gözaltına alındı.