Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi’nde yaşanan nüfus artışı karşısında ilkokul ve ortaokul olarak hizmet veren mahallenin tek okulu, ihtiyacı karşılayamaz hale geldi. Mahalle Muhtarı Nazmi Cabadak, öncülüğünde veliler bölgeye yeni okul binası yapılması için çalışma başlattı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Ünsal Ortaokulu’nun aile birliği toplantısına katılarak, velileri talep ettikleri yeni okul binasının yapımıyla ilgili bilgilendirdi.
Başkan Hakan Tütüncü, Kepez’in muhtelif mahallelerine 80’den fazla okul yapılmasını sağlamış bir belediye başkanı olduğuna işaret ederek, “Belediye olarak eğitime büyük destek veriyoruz ve yeni okul binalarının yapılmasının önünü de açıyoruz” dedi.

Nüfus arttı, yeni okula ihtiyaç var
Göreve geldiği 2009’da Ünsal Mahallesi’nde, şimdiki katlı binaların hiç birinin olmadığını anımsatan Başkan Hakan Tütüncü, “O yıl bölgede gecekondular vardı. Gecekonduları, kat artışı vererek, imara uygun konutlara dönüştürdüğümüz andan itibaren de nüfus sayısında ciddi bir artış oldu. Nüfus artışı yeni okul binası ihtiyacını da beraberinde getirdi. Okulun arazisinin içerisine yeni bir bina eklendi. Ama bu bina da yeterli gelmedi” diye konuştu.

Okul arazisindeki soruna çare bulundu
Mahallede yeni bir okul binasına ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Tütüncü, “Mevcut okul binası arazisinin dışındaki başka bir okul arazisinde çok fazla mülkiyet sorunu var. Yüzlerce maliki olan bir arazi. Milli Eğitim Bakanlığı, bu arazileri kamulaştıracak ama kamulaştırma çok uzun sürüyor. Bu nedenle mevcut okulun bahçesinin içerisine yeni bir bina yaptıralım, dedik ama bu arazide de mülkiyet sorunları var. Muhtar Nazmi Cabadak’ın, yeni okul talebi karşısında bürokratlarım arazinin mülkiyet sorununun çözümü çalışması başlattı. Çalışma sonunda sorunun çözümü için bir çare bulduk. Çare şu: Arazideki Vakıf hisselerini Hazine arazileri ile takas ederek mülkiyet problemini çözeceğiz. Çözdükten sonra okulun inşasını başlatacağız. Ama bu çok çabuk olacak bir iş değil. En kısa zamanda 2018 yılının içerisinde mülkiyet problemini çözüp yeni okulun temelini atacağımızı düşünüyorum.”

Tütüncü döneminde Kepez’e 80 okul
Tütüncü, devletin okul arsasında mülkiyet sıkıntısı olması halinde oraya okul yapamadığının altını çizerek, “Dönemimde Kepez’e inşa edilen 80 okul arazisinin önemli bir kısmında mülkiyet sıkıntısı vardı. Bu problemleri çözerek, yeni okulları yaptırdık. En çok okul Kepez ilçesine yapılıyor. Neden? Okul arazilerindeki mülkiyet problemlerini en çok Kepez Belediyesi çözdüğü için. Allah’ın izniyle Ünsal Ortaokul’u arazisindeki mülkiyet problemini de çözeceğiz.”