Türkiyenin farklı illerinde yayın yapan 12 televizyon kanalının sahibi ve yöneticileri tarafından kurulan TVSEN Sendikası ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Uyduda yayın yapan televizyonların sorunlarına çözüm bulmak ve yıllardır yayıncılık sektörünün önüne çekilen setleri ortadan kaldırmak amacı ile olarak faaliyete geçirilen TVSEN ilk yönetim kurulu toplantısını Başkent Ankara'da yaptı.

 

Genel Kurulda bir konuşma yapan  SENDİKA BAŞKANI ve KANAL V Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan Kaya, gelen üyelik talepleri ile sorumluluklarının daha da artığını kaydederek, bu bilinçle ve motivasyonla başarılı çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

 

Sektöreki tek örgütün TVSEN SENDİKASININ olmadığını da konuşmasında sözlerine ekleyen Başkan Kaya, yayıncılık sektörünü uzun yıllardır temsil eden eski yapılarının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ziyaretlerinin raporlarında sorunların çözümüne ilişkin somut adımların atılmadığına da dikkat çekti

 

 

TVSEN Başkanı Mehmet Okan Kaya ve yönetim kurulu üyeleri  genel kurul toplantılarının ardından Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunu ziyaret ederek sendika hakkında  bakan Çavuşoğluna bilgi verdi. Bakan Çavuşoğluna televizyon sektörü ve sorunları hakkında bilgi aktaran TVSEN Başkanı Kaya,  bu sorunların çözümü konusunda destek istedi.