ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile alt yapı hazırlıkları devam eden Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), daha uygulamaya geçmeden kural ihlali yapan sürücülerin korkulu rüyası haline geldi.

CEZA YEDİK Mİ?

Altyapı ve yazılım çalışmaları devam ettiği için sistemin henüz devreye sokulmadığını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürü Yusuf Özmen, “Özellikle kent merkezindeki hız koridorlarından geçen sürücüler ‘Ceza yedik mi’ endişesiyle bizi arıyor” dedi.

‘TEDES’İN ADI YETTİ

ÖZEL BİNA YAPILIYOR

TEDES’in akıllı şehir uygulamaları ile entegre olacağını kaydeden Özmen, “Sistemle ilgili tüm uygulamalar Muratpaşa İlçemizde kurulan binadan yönetilecek. Trafikteki riskli bölgeler belirlenerek altyapı oluşturuluyor. Kameralar sadece hız ihlallerini değil, ışık ihlallerini de tespit edecek” diye konuştu.

19 İLÇEDE TESPİT

Aşırı hız nedeniyle kaynaklanan kazalar dikkate alınarak sistem haritalandırması yapıldığını vurgulayan Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Gencer, şöyle dedi: “Sistem 19 ilçenin tamamını kapsayacak. Biz hız koridorlarını belirleyip işi Büyükşehir’e devrettik.”

İHLALLER BELGELENECEK

Sistemin alt yapısı büyük ölçüde kuruldu. Sistemin test aşamasından sonra geçici kabul yapılacak. Tabi bu esnada araç sürücüleri de tabelalar ve duyurularla bilgilendirilecek. Amacımız vatandaşımızı mağdur etmek değil, daha güvenli bir trafikte seyahat etmelerini sağlamak. Sistem sayesinde anlık hız ölçümleri yapılacak, birçok ihlal görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit edilecek.”